Simona Ionescu / Redactor Șef

Adidașii lui Michael Jordan s-au vândut la licitație pentru o sumă incredibilă. A fost bătut recordul

Adidașii lui Michael Jordan s-au vândut la licitație pentru o sumă incredibilă. A fost bătut recordul
Un set de șase adidași purtați de campionul NBA Michael Jordan a fost vândut cu 8 milioane de dolari la o licitație organizată vineri de casa Sotheby's. A fost doborât recordul pentru cei mai scumpi adidași purtați la meciuri vânduți vreodată.

Numiți Dynasty Collection, adidașii au fost purtați în timpul meciurilor câștigate de Michael Jordan în 1991, 1992, 1993, 1996, 1997 și 1998.

Vânzarea a doborât recordul

Vânzarea a inclus, de asemenea, un set de fotografii limitate semnate de fotograful Bill Smith care îl înfățișează pe Michael Jordan după finalele NBA din 1992, 1993, 1996 și 1998, sărbătorind în timp ce purta doar un singur adidas. Potrivit Sotheby’s, vânzarea a doborât recordul pentru cei mai scumpi adidași purtați în timpul unui meci scoși vreodată la licitație.

Și a devenit a doua cea mai scumpă piesă memorabilă Jordan vândută vreodată. După un maieu care s-a vândut în anul 2022 pentru suma de 10,1 milioane de dolari. E vorba de tricoul pe are l-a purtat în primul meci al finalei NBA din 1998, din celebrul sezon „Last Dance”. Cea mai scumpă pereche de adidași scoasă vreodată la licitație s-a vândut cu suma de 2,2  milioane de dolari.

Înainte de prima victorie, i-a dat un adidas unui director de relații publice

Michael Jordan a câștigat șase campionate NBA cu Chicago Bulls, precum și șase premii de MVP al finalei și cinci premii MVP ale ligii.

Șase adidași purtați de campionul Michael Jordan s-au vândut cu 8 milioane de dolari la licitația de vineri, 2 februarie 2024 la SOTHEBY’S. Sursă foto: Forbes

Înainte de prima sa victorie în finală, în 1991, Tim Hallam, un director de relații publice de lungă durată al Bulls, i-a cerut viitorului campion, într-o poveste despre care s-a vorbit mult în NBA unul dintre adidașii Air Jordan purtați în timpul meciului.

După meci, Jordan a acceptat, a semnat și i-a dat pantoful lui Hallam, o tradiție pe care a continuat-o din superstiție pentru următorul deceniu. Pantofii care nu i-au fost dați lui Hallam, care, potrivit Sotheby’s, au fost de atunci încredințați unui colecționar, au fost scoși la licitație în cadrul vânzării de vineri.

„Un moment de neegalat și o piatră de hotar în istoria licitațiilor”

„Prețul record de astăzi este o mărturie a lui GOAT. Un moment cu adevărat de neegalat și o piatră de hotar în istoria licitațiilor, vânzarea acestor șase adidași care au încheiat campionatul nu va fi probabil niciodată reprodusă”, a declarat Brahm Wachter, șeful departamentului de colecționari moderni al Sotheby’s, într-un comunicat.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre