Simona Ionescu / Redactor Șef

Un copil de mingi a primit pantofii sport purtați de Michael Jordan. Ce s-a întâmplat cu încălțămintea

Un copil de mingi a primit pantofii sport purtați de Michael Jordan. Ce s-a întâmplat cu încălțămintea
Tommie Tim Lewis, responsabil cu adunarea mingilor pentru Denver Nuggets în sezonul 1984-1985 a primit cadou de la Michael Jordan o pereche de pantofi sport purtați de el.

În al cincilea meci din primul său sezon la Chicago Bulls, Michael Jordan a purtat o pereche de adidași în culorile alb și roșu, apoi i-a dăruit unui copil de mingi.

Un copil de mingi a primit pantofii sport purtați de Michael Jordan. Ce s-a întâmplat cu încălțămintea

Piața pantofilor sport rari purtați de marii sportivi este în mare vogă în acest moment. Potrivit casei de licitații Sotheby’s, recent au fost vânduți adidașii pe care Michael Jordan i-a purtat în cel de-al cincilea meci din primul său sezon la Chicago Bulls.

Ulterior, aceștia au ajuns în posesia lui Tommie Tim Lewis, care se ocupa cu adunarea mingilor pentru Denver Nuggets în sezonul 1984-1985. Cumpărătorul a fost Nick Fiorella, un colecționar de cartonașe sportive în valoare de milioane de dolari, care a plătit suma de 1,47 milioane de dolari.

„Pantofii sport cei mai valoroşi purtaţi vreodată la licitaţii, Nike Air Ships din 1984, purtaţi de Michael Jordan în timpul sezonului regulat, au fost vânduţi pentru 1.472.000 dolari la prima noastră vânzare de lux la Las Vegas”, a declarat Sotheby’s într-un comunicat publicat pe Twitter.

O altă pereche a fost vândută anul trecut pentru 615.000 de dolari

Casa de licitaţii Sotheby’s a menționat că este o sumă fără precedent, pentru că în august anul trecut, o altă pereche de adidași Nike Air Jordan a fost cumpărată pentru suma de 615.000 de dolari. Potrivit BNA, Michael Jordan a fost desemnat cel mai bun jucător de baschet al tuturor timpurilor. Acesta a jucat 15 sezoane și a câștigat șase titluri cu Chicago Bulls.

Sportivul are două medalii olimpice de aur cu echipa SUA. Cu o avere estimată la aproape două miliarde de dolari, acesta s-a separat de soția sa, Juanita Vanoy cu câțiva ani urmă și i-a plătit acesteia o sumă imensă.

 Sursă foto: Profimedia Images

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre