Simona Ionescu / Redactor Șef

Milionarul care a fentat statul român cu taxa de nuntă. Petrecerea fastuoasă întrece orice s-a văzut până acum

Milionarul care a fentat statul român cu taxa de nuntă. Petrecerea fastuoasă întrece orice s-a văzut până acum
Moda nunților în Italia a ajuns și în România, e drept de mai mult timp. Acum, dacă se pune problema declarației darului de nuntă și taxare, conform unui proiect de lege, probabil că mai mulți români cu bani vor alege să-și facă petrecerile în afara țării.

Una din primele nunți românești celebre în străinătate a fost cea a lui Relu Fenechiu, fost ministru al transporturilor, care s-a căsătorit într-un castel renascentist, pe malul Dunării, nu departe de Viena, la Dürnstein, acum mai bine de 15 ani. Au urmat și altele.

Apetența pentru Italia a crescut însă după ce tot mai multe vedete de la Hollywood și din showbizul internațional au ales această țară ca destinație pentru evenimentele fericite din viața lor. Anul trecut, de exemplu, Kourtney Kardashian a făcut o nuntă de lux în Italia, unde a beneficiat de un super iaht şi unde a închiriat un castel din secolul al XVI-lea pentru petrecere.

Maria Căpâlnaș și afaceristul Petre Nicolae, zis Don Pepe trăiesc o frumoasă poveste de dragoste ( Sursa foto: Instagram)

Dar, să revenim la oile noastre. Nunta anului pentru România tocmai a avut loc pe lacul Como, în Italia. Zona e celebră printre vedete și turiști. Amintim numai că George Clooney și soția sa, Amal, au o vilă aici, unde își petrec, de ani de zile, verile. Jennifer Lopez și alte vedete de talie internațională vizitează lacul aproape în fiecare vară.

Cununia religioasă, într-un sit aflat în  Patrimoniul Mondial UNESCO

Cununia religioasă dintre Maria Căpâlnaș și afaceristul Petre Niculae, supranumit „împăratul construcțiilor” a avut loc în grădinile celebrei Villa D’Este, care se află pe lista Patrimoniului UNESCO. Villa d’Este datează din secolul al XVI-lea, și se găsește la Tivoli, lângă Roma. Locația este  renumită pentru grădina în stil renascentist italian cu terase pe deal și mai ales pentru abundența de fântâni. În prezent, așa cum spuneam, Villa D’Este e muzeu al statului italian și este inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Apreciată pentru frumusețea ei arhitecturală, Villa d’Este a fost vizitaă, de-a lungul timpului, de multe celebrități:  ducii de Windsor, Elizabeth Taylor,  Nick Hilton, Rita Hayworth, Orson Welles, Clark Gable, Ava Gardner, Frank Sinatra, Aristotel Onassis, Maria Callas, Emily Blunt etc..

Milionarul a fentat statul român cu taxa de nuntă

După cununia religioasă, don Pepe, alias multimilionarul Petre Niculae și Maria, bruneta sexy cu care se iubește de ceva timp,  au ajuns cu bărcile la Villa Erba de pe Lacul Como.

După ce s-au cununat într-un muzeu aflat în patrimoniul UNESCO, nuntașii și mirii au ajuns cu bărcile pe malul lacului Como, pentru petrecerea de nuntă ( Sursa foto: Instagram)

Villa Erba a fost construită în secolul al XIX-lea de Luigi Erba, fratele proeminentului om de afaceri italian Carlo Erba, fiind o declarație de băgăție și importanță a acestei familii, în zonă. Se găsește în Cernobbio, pe malul vestic al Lacului Como, în nordul Italiei. Locația nu este departe de celebrul hotel de lux Villa d’Este din Cernobbio. La finalul serii, de pe o ambarcațiune, cerul a fost umplut de artificii, mai ceva ca la un revelion dintr-un municipiu românesc.

Dacă legea cu taxa pe nuntă era în vigoare, don Pepe nu ar fi avut ce să plătească statului, având în vedere că petrecerea opulentă s-a ținut la mii de kilometri depărtare de casă.

Nuntașii au dat-o pe manele, după miezul nopții, cu Adi Minune

Petrecerea de nuntă a fost una exclusivistă, la care au participat invitați aleși pe sprânceană. Nuntașii au impus dress-code: black tie, pentru bărbați și ținute albe în cazul femeilor, semn că mireasa nu s-a considerat eclipsată la ideea că nu va fi singura îmbrăcată în culoarea purității. În decorul de vis decorat cu ghirlande trandafiri naturali au petrecut peste 100 de invitați.

La aperitiv nuntașii au servit salată cu nectarine, portocale, cimbru și măr, cu piept de rață afumat, zmeură și migdale coapte, apoi risotto „acquarello” cu scoici, suc de lămâie, ierburi și parmezan. Papilele gustative le-au fost răsfățate cu file de vită cu piure de trufe, spumă de fois-gras și piure de cartof și ierburi

Mesenii și-au potolit setea cu vinuri care costau între 50 și 70 de euro sticla. Șampania servită a fost una de peste 230 de euro sticla. Iar la așa un meniu select, nu putea lipsi muzica adecvată. A fosta angajată o formație de top din Italia, însă după miezul nopții a urmat și distracția neaoșă, cu Adrian Minune și fina lui, Kristiyana, după ce programul animatorilor și dansatoarelor a fost încheiat.

Sursa foto / video: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre