Modul neobișnuit în care regina își comandă mesele la Palatul Buckingham. Fostul bucătar regal Darren McGrady, care a gătit pentru regină, prințul Philip, prințesa Diana, prințul William și prințul Harry, a povestit despre modul în care monarhul își comandă mesele. Este destul de surprinzător.
Meniul Reginei este scris într-o carte roșie de piele
Modul neobișnuit în care regina își comandă mesele la Palatul Buckingham. Darren a dezvăluit cum îi prezenta reginei o carte de piele roșie plină de rețete pentru a alege. În meniul respectiv, totul este scris în limba franceză.
„Pregăteam meniurile cu trei zile înainte, astfel încât să putem primi materia primă. Bucătarii alegeau meniurile și ea punea o linie printre cele pe care nu le dorea”, a povestit Darren McGrady.
Meniul de la nunta prințului Charles și a prințesei Diana
Când Regina găzduiește oaspeți, meniul prezentat vizitatorilor este de obicei și în limba franceză, potrivit povestirilor fostului majordom al prințului Charles Grant Harrold. Meniul generos de la nunta lui Charles și Diana din 1981 a fost făcut public.
„Dacă regina găzduiește o cină la Palatul Buckingham, meniul este în mod normal în limba franceză. Când ea și ducele au găzduit cina după nunta prințului și prințesei din Țara Galilor, aceasta a fost făcută în stilul lor, cu meniurile în franceză”, a declarat Grant.
De ce este meniul scris în limba franceză?
De ce franceză, totuși? Se știe că Majestatea Sa vorbește fluent limba franceză. Și-a surprins fanii cu pronunția ei fără efort cu mai multe ocazii. Cu toate acestea, tradiția a existat, de fapt, de la cuceririle normande din secolul al XI-lea, când franceza a devenit limba oficială a curții.
Antropologul alimentar Kaori O’Connor a declarat că este posibil ca familia regală să fi păstrat acest lucru din cauza respectului pentru bucătăria franceză. Se pare că tradiția s-a păstrat.
Actori celebri care au primit foarte puțini bani pentru rolurile lor. Brad Pitt, unul dintre ei
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook