Când avea doar șase săptămâni, părinții au lăsat-o pe Monica Pop la bunica, cea mai bună femeie din lume, care ar fi făcut orice pe lume pentru nepoata sa. Au trecut 44 de ani de când aceasta s-a stins, dar durerea din sufletul Monicăi Pop a rămas la fel de puternică.
Monica Pop: „Eu nu concepeam viața fără ea”
Moartea bunicii a marcat-o foarte mult, iar de atunci Monica Pop se sperie ori de câte ori cineva drag întârzie. Pe bunica a găsit-o căzută în baie și a făcut tot ce a fost omenește posibil pentru a o salva, dar totul a fost în zadar.
Un aperitiv fabulos: pâine umplută
„Am încercat manevre de resuscitare, i-am făcut masaj cât am putut eu de mult, dar vedeam cum îi dispare culoarea. Și îmi dădeam seama că nu am succes. Eu nu concepeam viața fără ea. Aveam atunci un iubit, cardiolog și îmi spunea că într-o zi nu va mai fi”.
„Îmi spunea că vrea să mă vadă doctoriță, apoi fie ce-o fi”
Când auzeam asta, nu vroiam să-l mai văd. Îmi spunea că vrea să mă vadă doctoriță, apoi fie ce-o fi și toată viața s-a rugat să moară brusc.
A fost îngrozitor atunci. Sunt 44 de ani de când s-a stins, dar niciodată n-o să-mi treacă. Dacă ar fi bunica, nu mi-aș mai dori nimic în viață, nici sănătate, nimic”, a spus Monica Pop lăcrimând, în emisiunea lui Denise Rifai.
„Chiar și lucrarea de doctorat i-am dedicat-o”
Copilăria dr. Monica Pop a fost marcată de greutăți și fără posibilități materiale. Medicul își amintește că multă vreme „treceam pe lângă un chioșc de înghețată, stăteam să privesc, și niciodată nu i-am cerut vreun ban”.
„Părinții nu aveau probleme financiare, iar bunica știa ca nimeni alta să drămuiască banii. Însă știu că-mi doream cizmulițe și nu a avut posibilitatea să-mi cumpere. A fost cel mai frumos om din viața mea, o sfântă, căreia nu i-a fost deloc ușor să crească un copil atât de mic. Chiar și lucrarea de doctorat i-am dedicat-o”, s-a destăinuit celebrul medic.
Bunica paternă era doar o „boieroaică de origine franceză, foarte rea”
Cu bunica paternă, Monica Pop n-a fost în relații bune, pentru că era „o boieroaică de origine franceză, foarte rea. Spre deosebire de soțul ei, care era un om extraordinar de bun”. De la ea însă, a moștenit pasiunea pentru bijuterii.
Monica Pop își amintește că i-a cumpărat două rochițe, dar i-a stricat bucuria atunci când i-a spus că „merge ca un hipopotam. „I-am spus la un moment dat că îmi doresc să îmi ia o minge și o găleată. Le-a cumpărat, dar mergea în spatele meu, să nu știe lumea că e cu mine.
A apucat să fie mândră de mine, dar relațiile au fost foarte reci. Dar, culmea, bunicile se împăcau foarte bine între ele”, a mărturisit medicul. Un episod pe care nu-l va uita niciodată a fost cel în care l-a cunoscut pe soțul său. Atunci bunica franțuzoaică „l-a pus să se învârte în fața unei oglinzi să vadă dacă se potrivește cu mine”.
„Toată lumea întorcea capul după mine, așa miroaseam”
Amintirile copilăriei alături de bunica, îngerul său păzitor, au rămas păstrate într-un colț al sufletului și totdeauna Monica Pop este bucuroasă să le împărtășească. „Am luat bătaie de la 7 ani la 12 ani, pentru că nu eram cuminte.
Avem un pom în curte și lângă el era fosa septică. Bunica mi-a spus să nu urc, dar eu nu am ascultat și am căzut în hazna. Pentru că eram aproape de Someș, am fugit să mă spăl, toată lumea întorcea capul după mine pe stradă, așa urât miroseam. Multă vreme nu i-am spus bunicii… Eram neastâmpărată, am avut multe experiențe de genul acesta”, a declarat celebrul medic Monica Pop.
„El m-a împins să fac doctoratul”
Chiar dacă susține că soțul său nu face nimic dacă nu e împins de la spate, Monica Pop are doar cuvinte de laudă despre partenerul de viață.
„El m-a împins să fac doctoratul, îi datorez multe, s-a ocupat de fetiță cât a putut. Fata mea n-a avut niciodată o meditație și a intrat prima la facultate. Are un talent incredibil la limbi străine, a fost un copil extraordinar, dar nu a vrut niciodată să fie în frunte, să fie șefă”, a mai spus medicul.
După o viață în care a văzut prea multe, un singur lucru nu e pe placul Monicăi Pop: când trebuie să urce în avion. „Nu mă mai sperie nimic, dar nu mă simt confortabil când merg cu avionul, pentru că am prins odată un gol de aer”, a declarat aceasta.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook