Michael Jackson a cumpărat Sycamore Valley Ranch din California pentru 23 de milioane de lire sterline în 1988, la cinci ani după ce a rămas acolo cu Paul McCartney pentru a înregistra hitul lor „Say, Say, Say”. Vedeta „Thriller” a redenumit proprietatea “Neverland”, după tărâmul magic din Peter Pan, și a amenajat un parc de distracții pe teren, două căi ferate și o gară, o grădină zoologică, o roată, o navă de pirați, dar și un carusel.
Suprafața de 1091 de hectare a inclus, de asemenea, trei case de oaspeți, o casă de biliard, cascadă, teren de tenis și un cinematograf și scenă de 5.500 de metri pătrați. Michael Jackson a găzduit nunta din 1991 a prietenei sale apropiate Elizabeth Taylor cu Larry Fortensky la fermă, dar la scurt timp după au apărut suspiciuni cu privire la copiii pe care i-a invitat la conac, uneori fără părinți.
Jackson a abandonat conacul în 2005, din lipsă de bani
În 2003, când Jackson a fost acuzat că a abuzat de un băiat de 12 ani, ”Neverland” a fost percheziționata de poliție. Star-ul a fost achitat în 2005, dar s-a mutat în Bahrain și a abandonat conacul. Luptându-se cu un împrumut bancar de 215 milioane de lire sterline, el a închis casa ca măsură de reducere a costurilor, datorându personalului 244.000 de lire sterline.
Cântărețul a rămas departe până la moartea sa în 2009, iar ferma a căzut în paragină, iar terenurile uimitoare, cu grădini superbe, un pod de piatră și patru lacuri, au fost acoperite de buruieni.
Neverland, transformat acum în “casa nimănui”
După moartea cântărețului, casa a fost renovată de dezvoltatorii imobiliari Colony NorthStar, proprietari în comun cu urmașii lui Michael Jackson, înainte de a fi scoasă la vânzare pentru 80 de milioane de lire sterline.
Una dintre clauzele vânzării era ca noii proprietari să nu transforme locația într-un muzeu dedicat cântărețului, însă se pare că această condiție nu a fost pe plac, pentru că Neverland a fost achiziționat abia anul acesta, de către Ron Buckle, fost prieten cu artistul. Conform surselor, Buckle a cumpărat faimosul conac cu 22 de milioane de dolari, sumă ce reprezintă doar un sfert din prețul cerut inițial. Nu se știe încă ce planuri are noul proprietar cu conacul.
Toți ne naștem buni. Uimitoarea lecție de viață pe care o dă un trib din Africa de Sud
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook