Simona Ionescu / Redactor Șef

Nu ați fi ghicit niciodată ce mânca Regina Elisabeta la micul dejun. Informațiile au fost ținute la secret până acum

Nu ați fi ghicit niciodată ce mânca Regina Elisabeta la micul dejun. Informațiile au fost ținute la secret până acum
Modul în care trăiesc șefii de stat, regii și reginele, după caz, a fascinat întotdeauna, iar oamenii au vrut să știe exact cum sunt aceștia „pe persoană fizică”. În intimitate, poate că mulți nu se deosebesc de majoritatea oamenilor. Dacă ați fi încercat, nu ați fi ghicit niciodată ce mânca Regina Elisabeta la micul dejun. Timp de decenii, informația a fost secret de stat.

Oricât s-ar fi străduit cineva, nu ar fi ghicit ce mânca fosta regină a Marii Britanii, Elisabeta a II-a, la micul dejun. Timp de decenii, acest lucru a fost secret de stat. Abia acum, la ani de la moartea ei, fostul bucătar regal, Darren McGrady, are curajul să dezvăluie preferințele culinare ale familiei regale – de la legume cultivate în grădina proprie până la Happy Meal-uri.

Darren McGrady, fostul bucătar al familiei regale britanice, a vorbit recent, într-un interviu, despre obiceiurile alimentare ale membrilor acesteia. McGrady a lucrat timp de 15 ani pentru Regina Elisabeta a II-a și familia ei.

Ce mânca Regina la micul dejun

Deși mesele formale erau elaborate, regina avea gusturi destul de simple în viața de zi cu zi. În contextul în care fiul ei, actualul Rege Charles, cerea 7 ouă fierte diferit la fiecare mic dejun, pentru a avea de unde alege, potrivit lui McGrady, la micul dejun Elisabeta a II-a prefera ceva extrem de banal: cereale.

Nu ați fi ghicit niciodată ce mânca Regina Elisabeta la micul dejun. Informațiile au fost ținute la secret până acum
Invariabil, Regina Elisabeta mânca aceste cereale la micul dejun, preparându-și-le singură, în cameră, într-un vas de plastic

Mai exact, Special K de la Kellogg’s, un sortiment de cereale dulci care se găsesc și în magazinele din România. Acestea conțin fulgi de orez, în amestec cu făină de grâu integrală și orz, fiind îmbogățite cu vitamine: niacină, vitaminele B2, B1, B6 și B12, acid folic, vitamina D, fier și zinc.

Elisabeta a II-a își prepara singură cerealele

Pe lângă faptul că prefera banalele cereale care se găseau pe mesele celor mai mulți copii din Marea Britanie și din lume, Regina Elisabeta și le prepara singură, într-un recipient de plastic Tupperware, deși avea la dispoziție 20 de bucătari pregătiți să-i gătească orice.

„Micul dejun al Reginei era la ora 9:00, în cameră. Își turna singură cereale într-un recipient Tupperware”, a spus McGrady într-un interviu pentru Heart Bingo.

Când venea vorba de cină, Regina prefera produse locale – precum potârnichi sau carne de vânat din domeniul Sandringham și cocoși de munte de la Balmoral. Avea și o slăbiciune pentru dulciuri, în special pentru ciocolata neagră cu un conținut de cacao de peste 60%.

„Dacă un desert conținea ciocolată, era clar că îl va alege. Tortul ei aniversar era mereu același – un ganache de ciocolată făcut după o rețetă veche, care datează din vremea Reginei Victoria”, a povestit fostul bucătar.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *