Nu ați fi ghicit niciodată ce mânca Regina Elisabeta la micul dejun. Informațiile au fost ținute la secret până acum
Oricât s-ar fi străduit cineva, nu ar fi ghicit ce mânca fosta regină a Marii Britanii, Elisabeta a II-a, la micul dejun. Timp de decenii, acest lucru a fost secret de stat. Abia acum, la ani de la moartea ei, fostul bucătar regal, Darren McGrady, are curajul să dezvăluie preferințele culinare ale familiei regale – de la legume cultivate în grădina proprie până la Happy Meal-uri.
Darren McGrady, fostul bucătar al familiei regale britanice, a vorbit recent, într-un interviu, despre obiceiurile alimentare ale membrilor acesteia. McGrady a lucrat timp de 15 ani pentru Regina Elisabeta a II-a și familia ei.
Deși mesele formale erau elaborate, regina avea gusturi destul de simple în viața de zi cu zi. În contextul în care fiul ei, actualul Rege Charles, cerea 7 ouă fierte diferit la fiecare mic dejun, pentru a avea de unde alege, potrivit lui McGrady, la micul dejun Elisabeta a II-a prefera ceva extrem de banal: cereale.

Mai exact, Special K de la Kellogg’s, un sortiment de cereale dulci care se găsesc și în magazinele din România. Acestea conțin fulgi de orez, în amestec cu făină de grâu integrală și orz, fiind îmbogățite cu vitamine: niacină, vitaminele B2, B1, B6 și B12, acid folic, vitamina D, fier și zinc.
Pe lângă faptul că prefera banalele cereale care se găseau pe mesele celor mai mulți copii din Marea Britanie și din lume, Regina Elisabeta și le prepara singură, într-un recipient de plastic Tupperware, deși avea la dispoziție 20 de bucătari pregătiți să-i gătească orice.
„Micul dejun al Reginei era la ora 9:00, în cameră. Își turna singură cereale într-un recipient Tupperware”, a spus McGrady într-un interviu pentru Heart Bingo.
Când venea vorba de cină, Regina prefera produse locale – precum potârnichi sau carne de vânat din domeniul Sandringham și cocoși de munte de la Balmoral. Avea și o slăbiciune pentru dulciuri, în special pentru ciocolata neagră cu un conținut de cacao de peste 60%.
„Dacă un desert conținea ciocolată, era clar că îl va alege. Tortul ei aniversar era mereu același – un ganache de ciocolată făcut după o rețetă veche, care datează din vremea Reginei Victoria”, a povestit fostul bucătar.
Face parte din echipa Rețete și Vedete din anul 2022, aducând cu sine o vastă experiență jurnalistică acumulată de-a lungul unei cariere de peste 15 ani în domeniul mass-media. De-a lungul timpului, Igor a activat în redacțiile unor publicații importante. În cadrul redacției Rețete și Vedete, contribuie activ la dezvoltarea conținutului editorial, realizând articole despre și cu personalități din showbiz, reportaje speciale, dar și articole cu impact în rândul cititorilor. Unul din hobby-urile lui Igor este gătitul.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook