Simona Ionescu / Redactor Șef

O mai știți pe Nadya, mama de octupleți? Așa arată astăzi, după ce a născut o echipă de fotbal!

O mai știți pe Nadya, mama de octupleți? Așa arată astăzi, după ce a născut o echipă de fotbal!
Cele mai multe dintre femeile care au devenit mame știu că nu e deloc ușor să își revină în formă. Mai ales când a fost vorba de o sarcină multiplă. Aceasta vine „la pachet” cu retenție de apă, depuneri de grăsime și alte neajunsuri, chiar probleme grave de sănătate. Dar pentru o femeie motivată nu există „nu se poate”. „Octomama” Nadya Suleman dezvăluie cum se menține în formă după ce a adus pe lume octupleți și împărtășește fotografii din sala de gimnastică.

Cine o vede acum pe Nadya Suleman nici nu poate crede că e mama a 14 copii. ultima sarcină a fost cu octupleți. În vârstă de 47 de ani, femeia are un trup de model, clădit cu o rutină asumată de fitness. Nadya Suleman, cunoscută drept Octomomom (n.r. – octomama), a devenit o adevărată atracție mondială în 2009 când a rămas însărcinată cu opt copii deodată. Și asta după ce mai avea șase copii deja. Și, în plus, era singură. Întreaga lume a devenit curioasă cum avea să se descurce cu familia ei atât de numeroasă.

Încă de mică, Nadya și-a dorit o familie numeroasă. Când s-a dovedit că soțul e steril, a apelat la FIV

Așa cum a povestit în interviuri, cel mai mare vis al Nadyei Suleman a fost să aibă o familie mare, deoarece ea a crescut singură la părinți. Imediat după ce a absolvit liceul, focusul tinerei a fost să întemeieze o familie, iar înainte să împlinească 21 de ani, îl cunoscuse deja pe viitorul ei soț, managerul de producție Marcos Gutierrez, scrie Intersticole.com. S-a simțit instantaneu legată de el.

Cei doi s-au căsătorit în 1996, Nadya și-a obținut licența în terapie psihiatrică de la Colegiul Mt. San Antonio și a început să lucreze pentru Metropolitan State Hospital. Pentru că nu reușea să rămână însărcinată, Nadya și soțul ei au mers la medic, unde cuplul a aflat că bărbatul era steril. Nadya a sugerat fertilizarea in vitro (FIV), dar Marcos i-a spus că o va părăsi.

A ales între a fi soție și a fi mamă

Tânăra a ajuns în situația de a alege între soțul ei și copiii pe care și-i dorea de o viață. Cei doi au divorțat în 2000. Apoi Nadya a decis să facă un tratament de fertilizare in vitro. A născut primul ei copil în 2001, un băiat pe care l-a numit Elijah. Un an mai târziu a născut-o pe Amerah.

Au urmat alte tratamente FIV. Mai târziu, ea a dat naștere unor gemeni, și apoi altor doi copii, devenind astfel mama singură a șase copii. Doar că își dorea să aibă și mai mulți copii.

Decizie extremă urmată de o premieră mondială

În 2008, întreaga planetă a fost șocată de ceea ce Nadya Suleman a decis să facă și a devenit instantaneu o celebritate. Ea a mers din nou la doctorul Michael Kamrava, cel care i-a făcut procedurile FIV din trecut și i-a spus că vrea un alt tratament FIV cu toate cele șase ovule rămase de la ea, implantate. Ea a decis să facă acest lucru pentru că este pro-viață și nu voia ca ovulele ei să se irosească.

Nadya Suleman a fost prima femeie din lume care a reușit să nască octupleți vii. Copiii au 14 ani deja

Ca să fie sigur de reușita procedurii, Dr. Kamrava a implantat 12 ovule fecundate. Implantarea unui număr atât de mare de embrioni a deviat radical de la practica medicală standard, dar Nadya, așa cum a declarat în repetate rânduri, nu regretă nimic. Opt embrioni s-au prins, astfel că Nadya a rămas însărcinată cu opt copii dintr-o dată, pe care i-a născut  perfect sănătoși. Copiii Nadyei Suleman sunt primul set de octupleți născuți cu toții în viață și care au supraviețuit: Nariya, Makai, Noah, Maliyah, Josiah, Isaiah, Jonah și Jeremiah.

Ca să aibă liniște, Nadya și-a luat copiii și s-au mutat în altă parte

Stresată să fie în lumina reflectoarelor, Nadya Suleman a decis să o ia de la capăt. Și-a schimbat numele, apoi și-a luat o diplomă în terapie și a început să lucreze ca terapeut de familie cu jumătate de normă, după ce s-a mutat cu toți cei 14 copii ai săi în Laguna, Orange County, orașul ei natal. Ea a explicat pentru Daily Mail: „Am fost forțată să fac lucruri pe care nu am vrut să le fac pentru că eram atât de îngrozită că nu îi voi putea întreține și nu le voi putea oferi viața pe care o merită”.

Cine o vede la sală pe Nadya cu greu își imaginează că a născut 14 copii

Octupleții sunt acum în vârstă de 14 ani. Ca și mama lor, toți copiii octupleții Nadyei sunt vegani.  Departe de presă, mama eroină postează deseori din viața ei cotidiană pe rețelele sociale. e celibatară, locuiește cu copiii într-o locuință modestă, dar se ajută unii pe alții și duc o viață frumoasă. Paginile ei de pe rețelele de socializare arată, practic, viața ei de acum și ceea ce face familia ei, plus câteva lecții și valori grozave pe care îi învață pe cei paisprezece copii ai săi.

Nadya Suleman e mândă că toți copiii ei sunt pasionați, ca și ea, de sport

Trei dintre copii sunt deja adulți: Elijah, în vârstă de 22 ani, Amerah, în vârstă de 21 ani, Joshua, în vârstă de 19 ani. ceilalți trei frați sunt adolescenți: Aiden, în vârstă de 17 ani, și gemenii Calyssa și Caleb, în vârstă de 16 ani.

Antrenamentele susținute o mențin pe octomamă suplă și sănătoasă

O adevărată mamă eroină, Nadya Suleman a găsit o modalitate de a face față stresului și presiunii – merge la cea mai apropiată sală de sport și face exerciții, rezervându-și una sau două ore pentru ea, în ciuda programului ei foarte încărcat. Ea împărtășește deseori acest lucru cu cei care o urmăresc pe rețelele de socializare.

Octomama recunoaște: fără antrenamente, ar avea mari probleme de sănătate

Săptămâna aceasta a distribuit mai multe selfie-uri prin intermediul Instagram, scriind că a fost „întrebată de ani de zile” despre cum să rămână „puternică și sănătoasă din punct de vedere fizic (și sănătoasă din punct de vedere mental)” cu „o familie atât de mare” acasă. „Ridicarea de greutăți a fost metoda mea”, a precizat femeia, adăugând că sportul a devenit  „și mai mult o prioritate” după nașterea octupleților, în 2009.

Suleman a explicat că în timpul ultimei sarcini a suferit de trei hernii de disc, sciatică bilaterală, osul sacru i-a fost afectat. La lista de diagniostice s-a adăugat și neuropatia periferică și o ruptură a cavității abdominale, după ce a născut. „Aceste dizabilități m-ar face incapabilă dacă aș duce un stil de viață sedentar, a scris ea. Deși pare contraintuitiv, cu cât sunt mai activă, cu atât mai puține dureri simt. Mă străduiesc să fac antrenamente de forță 3 – 4 zile pe săptămână, plus o oră de cardio 4 – 5 zile pe săptămână”.

Ea și-a lăudat copiii care urmează același „stil de viață activ” ca și ea.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre