Simona Ionescu / Redactor Șef

O vedetă povestește că s-a îmbătat și a fost mahmură prima dată la 7 ani. Povești de coșmar din copilărie

O vedetă povestește că s-a îmbătat și a fost mahmură prima dată la 7 ani. Povești de coșmar din copilărie
Mereu în luminile reflectoarelor, vedetele par să ducă o viață de vis, însă realitatea este, de foarte multe ori, diferită. Unele dintre ele au trăit ani de coșmar, cu probleme grave. Este și cazul Carei Delevingne.

Modelul, în vârstă de 30 de ani, a mărturisit că s-a îmbătat pentru prima dată la vârsta de șapte ani. Tânăra a rememorat într-un interviu pentru Vogue:  „M-am trezit în casa bunicii mele, în dormitorul meu, cu o mahmureală, într-o rochie de domnișoară de onoare. Mă plimbasem bătând în cuie pahare de șampanie”.

Cara Delevingne a dezvăluit că problemele sale cu abuzul de substanțe  și alcool au început încă de când era copil, culminând cu o cădere nervoasă la vârsta de 15 ani.

Cara Delevingne s-a îmbătat prima dată la 7 ani

Lucrurile au avansat așa de grav încât i s-au prescris somnifere la vârsta de doar 10 ani, în încercarea de a-și gestiona insomnia. În adolescență ea a fost diagnosticată cu dispraxie, o afecțiune neurologică care afectează coordonarea fizică. Cara afirmă că aceasta a fost cauza problemelor sale de sănătate mintală și a autoagresiunii, dezvăluind că a încercat terapia prin artă, terapia prin muzică, EMDR și CBT în încercarea de a le gestiona.

La vârsta de 15 ani, Cara a suferit o cădere nervoasă, explicând anterior că aceasta a fost rezultatul faptului că „tot ceea ce nu rezolvasem a ieșit la suprafață”.

Cara Delevingne a încercat să se automutileze în copilărie și să se sinucidă

Făcând o incursiune mai profundă în perioada tulbure, ea a spus: „Luam medicamente și… mi-au salvat viața. Nu a fost un dezechilibru chimic, ci mai degrabă un răspuns complet la o traumă. Nu descoperisem nenorocita de gaură din interior, adevăratul vârtej dinăuntru. Și încă mai cred că există o parte din diagnosticare și etichetare care este dăunătoare. Au fost atât de multe momente în care am fost încurajată să iau asta sau să fiu pusă pe aia”.

Cu mama dependentă de heroină, Cara se lovea cu capul de un copac și se zgâria pe corp

Fotomodelul devenit actriță a recunoscut că se automutila lovindu-se cu capul de un copac. Ea a descris cum se zgâria, pe corp, tot ca să își provoace rău, drept pentru care i s-au prescris medicamente antipsihotice. Apogeul a fost atins cu o tentativă de suicid. Cara a fost martoră la multe traume în copilărie, mama ei, Pandora, luptându-se cu dependența de heroină.

Cara Delevingne a făcut carieră ca model și actriță

Uneori, Pandora, fiica magnatului editurilor Sir Jocelyn Stevens și a lui Jane Sheffield, doamna de onoare a Prințesei Margareta, pleca de acasă și își abandona copiii, pentru că nu mai suporta să îi vadă. În acest sens, scrie Daily Mail, Pandora a declarat recent: „Ești o persoană dependentă sau nu ești. Eu sunt. Sunt paranoică că fetele ar putea să bea prea mult sau să ia prea multe droguri – e de înțeles, cred. Vorbesc cu ele despre asta. Ele nu sunt dependente”.

Cum a ajuns Cara Delevingne vedeta modei

Efectul acestei instabilități asupra Carei a fost grav. Ea a declarat anterior: „Am fost un copil grijuliu și am vrut să mă asigur că toată lumea este bine. Nu mi s-a părut greșit. Dar, privind în urmă, mă gândesc că poate că nu ar fi trebuit să fiu pusă în acea poziție”. Salvarea ei a venit prin intermediul lui Sarah Doukas de la agenția de modelling Storm. Fiica ei și Cara erau cele mai bune prietene și i-a sugerat Carei să încerce să devină model.

Cara Delevingne a ajuns model la insistențele mamei prietenei sale

Deși de fapt dorea să devină actriță sau toboșar rock, a avut aproape instantaneu un succes senzațional, pe podiumurile de modă. În 2012, Cara a devenit noua IT girl a modei. Tânăra de 20 de ani, cu sprâncenele sale stufoase și personalitatea sa excentrică, a fost o vedetă remarcabilă și un model căutat de toate casele de modă.

Cu toate acestea, ea a mărturisit mai târziu: „După câțiva ani, mi-am dat seama că modellingul nu era bun pentru mine din punct de vedere fizic sau emoțional și că ar trebui să încerc alte lucruri. Banii nu sunt totul. Ajungi în punctul în care îți spui: am făcut bani, dar sunt atât de nefericită și singură”.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre