Simona Ionescu / Redactor Șef

Obiceiul reginei Elisabeta pe care nu-l știa nimeni. S-a aflat acum și are legătură cu România

Obiceiul reginei Elisabeta pe care nu-l știa nimeni. S-a aflat acum și are legătură cu România
Ca și fiul său, Charles, regina Elisabeta a iubit foarte mult România, iar una dintre băuturile sale preferate o achiziționa de aici.

Totul a început după ce a primit în dar o sticlă de vin românesc de la fiul ei Charles, iar de atunci a devenit preferatul său.

Sursele spun că în fiecare după amiază când se relaxa, regretata regină Elisabeta consuma un pahar cu vin de Cotnari. Pe de altă parte sunt și voci care susțin că seara regina consuma un vin de Murfatlar, dar savura cu plăcere și un pahar cu Fetească Neagră.

Regina Elisabeta, îndrăgostită de vinul românesc

Se spune că în urmă cu câțiva ani consilierii reginei au cerut să se facă un set de analize amănunțit licorii bahice, iar ce au aflat nu le-a venit să creadă. Se pare că vinul românesc are calități unice în lume, din cauza solului unde crește vița de vie care dă strugurilor virtuți cu totul extraordinare. De altfel, se spune că vinul românesc poate să prelungească viața chiar și cu 18 ani.

Aceste alimente erau scoase din dieta reginei

Pentru că a fost întotdeauna foarte atentă la stilul său de viață, regina nu consuma orice fel de alimente. Astfel, pe masa Elisabetei nu se găseau cartofii sau pastele făinoase, pentru că le considera toxice. Nu suporta nici pâinea cu coaja crocantă, iar dacă găsea acea ceva, regina mânca doar miezul.

Din meniul reginei nu a făcut niciodată parte usturoiul și ceapa

Sub nici o formă regina nu ar fi mâncat ceapă sau usturoi, dar nici ouă de găină sau friptură în sânge. Cât privește fructele, le consuma doar pe cele de sezon și niciodată în afara perioadei loc.

Ce îi plăcea reginei să mănânce

Un preparat culinar pe care regina îl adora era mâncarea de spanac cu pește de Dover. Și încă din copilărie, în fiecare dimineață regina consuma o felie de pâine cu unt și dulceață, de obicei de căpșuni, a dezvăluit Darren McGrady, care a fost bucătarul reginei Elisabeta a II-a timp ce 15 ani. Cheful a gătit, de asemenea, și pentru prințesa Diana și pentru fiii ei, prinții Harry și William.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre