Oreste Scarlat Teodorescu, cunoscutul prezentator și realizator TV de divertisment și ocultism, Oreste a fost trimis în judecată pentru conducerea unui autoturism sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Dosarul, întregistrat la Judecătoria Sectorului 1, a fost acceptat de instanță în 8 noiembrie 2022.
„Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul Teodorescu Scarlat Alexandru Oreste. Cu drept de contestaţie in termen de 3 zile de la comunicare”, a decis judecătorul la primul termen.
S-a ajuns în 18 noiembrie, când instanța a constatat că nu s-a finalizat procedura de cameră preliminară și a dat un nou termen, pe 16 decembrie. Vom vedea dacă atunci va începe judecata pe fond sau se va mai înregistra o nouă amânare.
Despre acest ultim dosar a lui Oreste, ajuns bunic pentru copilul fiicei sale, se știe că a venit ca urmare a unui control al Poliției Rutiere, din noiembrie 2021. Atunci a fost oprit de polițiști pentru un control de rutină. La Drug Test, vedeta tv a ieșit pozitiv. A fost condus la Institutul Național de Medicină Legală (IML) și i s-au recoltat probe de sânge. Analizele au confirmat rezultatul testului făcut de polițiști: Oreste consumase substanțe interzise.
Riscă pedeapsa cu închisoare
Potrivit Codului penal, Oreste Scarlat Teodorescu riscă până la cinci ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat de judecători. Articolul 336 din CP spune așa:
„Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la cinci ani sau cu amendă.
Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana, aflată sub influenţa unor substanţe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere”.
Martor, audiat la DIICOT într-un dosar cu droguri
Chestia asta cu drogurile s-a agățat ca scaiul de vedeta tv.
În 2018, în plin scandal mediatic legat de dosarul „Cocaină pentru VIP-uri”, în care au fost implicate mai multe persoane publice, Oreste Teodorescu a fost chemat la audieri de către procurori. La ieşirea din sediul DIICOT Ploieşti, acesta a spus a fost chemat ca martor, că nu are nicio legătură cu persoanele implicate în dosarul drogurilor pentru vedete şi s-a arătat revoltat că numele lui a fost implicat, spunând că „şarada” s-a încheiat.
El a declarat că anchetatorii i-au arătat mai multe fotografii și l-au întrebat dacă recunoaște vreo persoană. Oreste a afirmat că singura persoană pe care a recunoscut-o a fost Răzvan Ciobanu (decedat între timp), pentru că l-a avut invitat într-o emisiune în anul 2000, potrivit Mediafax.
Oreste, cuțitar în trafic
Luna noiembrie nu e de bun augur pentru Oreste Teodorescu. Prima oară când a intrat într-un conflict cu legea a fost la începutul lui noiembrie 2005. De față a fost și mama sa.
Cei doi membrii ai familiei Teodorescu se aflau într-o mașină Dacia, pe bulevardul Magheru. O altă mașină, cu 5 inși în ea, a mers în paralel o bucată de drum, iar lui Oreste i s-a părut că șoferul îl șicanează. La stop la Scala, șoferul Meganului i-a făcut semne obscene, a spus teleastul, care a precizat că erau romi. S-a enervat, s-a dat jos, a deschis ușa mașinii lor și l-a tăiat pe unul din ei la barbă cu un cuțit.
Mama lui Oreste a făcut o descriere mai amplă a incidentului, consemnată de toată presa de atunci.
„La semafor la Scala s-au dat patru golani jos și atunci a coborât și Oreste. A luat un briceag di mașină, dar nu l-a folosit. Tipul avea o tăietură, avea o bubiță, dar nu l-a tăiat fiul meu. El e candid, dar de când e călcat în picioare ripostează violent. De ce să se lase scuipat și înjurat?”, a declarat mama lui Oreste presei.
Până la urmă, dosarul făcut de Poliție pe numele lui Oreste, pentru port ilegal de armă albă, lovire și alte violențe, s-a clasat. Cel care a spus că a fost victimă nu a depus plângere și Oreste a scăpat de belea.
Foto: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook