Simona Ionescu / Redactor Șef

Pasiunea ciudată a celebrului interpret Gheorghe Turda de care nu știe nimeni. E incredibil ce are cântărețul în casă

Pasiunea ciudată a celebrului interpret Gheorghe Turda de care nu știe nimeni. E incredibil ce are cântărețul în casă
Hobby-ul lui Gheorghe Turda cu care se mândrește datează din anul 1975, când artistul a susținut un concert extraordinar în Mexic, alături de alți colegi.

În ce constă pasiunea ciudată a lui Gheorghe Turda? Acesta strânge din toate colțurile lumii cuțite, săbii și obiecte de vânătoare. Așa a ajuns ca în acest moment să dețină peste 1000 de astfel de obiecte în casa pe care o are la Câmpina, dar și în multe alte locuri. Artistul spune că pasiunea se transmite de la familia sa, care era un neam de cuțitari. El se mândrește mult cu primul cuțit pe care l-a primit în dar de la însuși președintele Mexicului.

“Am în total 1123 de cuțite în colecția mea”

„Eu am în sânge lucrul acesta. M-am născut în Maramureș, în neam de cuțitar. Toți membrii familiei mele au fost cuțitari. Am foarte multe, am o adevărată colecție. Am mai primit recent, vreo două.  Acum, am în total 1123 de cuțite în colecția mea. Pe ultimele mi le-a adus cineva din Ardeal, chiar din Munții Apuseni. Am strâns tot felul de cuțite, săbii și obiecte de vânatoare, de pescuit.

“Președintele Mexicului nu avea de unde să știe că eu mă trag din neam de cuțitari”

Pe fiecare știu de la cine îl am. Îmi doresc ca tradiția aceasta să nu moară. Cred că l-am impresionat pe președintele Mexicului, atât eu, cât și colegii mei. La plecare toți ceii 22 de artiști, câți eram, am primit câte un cadou. Eu am fost singurul care am primit un cuțit. Președintele Mexicului nu avea de unde să știe că eu mă trag din neam de cuțitari”, a dezvăluit Gheorghe Turda pentru Viva.

A fost la un pas să se taie

Pentru că faimoasele lui cuțite sunt extrem de valoroase, Turda are mare grijă cu ele și nu le folosește, păstrându-le la loc de cinste. Cu câțiva ani în urmă însă, a vrut să utilizeze un cuțit, însă a fost la un pas să se taie foarte rău.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre