Simona Ionescu / Redactor Șef

Poți prelungi viața telefonului mobil. Află cum

Poți prelungi viața telefonului mobil. Află cum
Telefoanele din ziua de azi sunt suficient de scumpe, astfel încât e eficient să știți să le folosiți astfel încât viața lor să dureze maxim. Specialiștii în electronică susțin că există câțiva pași simpli de urmat, care vor lungi viața aparatului.

Chiar și un model mai vechi poate fi eficientizat, astfel încât să nu fiți nevoiți să achiziționați altul. Unul din principalii furnizori de telefonie mobilă transmite o serie de ponturi menite să salveze viața telefonului inteligent.

Update-urile trebuie instalate

Desigur, ați putea invoca o serie  mai multe motive pentru care să nu faceți toate update-urile la aplicații și la sistemul de operare. Memoria telefonului se încarcă prea mult, poate un OS nou va consuma mai multă baterie, resursele limitate ale terminalului pot face ca totul să se miște încet.

Dar, update-urile de sistem și pentru aplicații optimizează modul în care un smartphone funcționează. Există riscul ca atunci când rămâneți cu versiuni prea vechi pe device să  apară probleme de securitate sau chiar erori de rulare a aplicațiilor. Pe de altă parte e de reținut că fiecare nouă generație de Android și iOS rămâne compatibilă cu anumite versiuni.

Ștergeți aplicațiile vechi și nefolosite din telefon

Dacă spațiul pe telefon este limitat, evitați să ajungeți în situația în care trebuie să ștergeți fotografii pentru a elibera spațiul de memorie. Cu cât memoria telefonului va fi mai încărcată, cu atât mai greu se va mișca sistemul de operare. Unele aplicații se vor închide neașteptat, jocurile nu vor mai rula la fel fin ca la început, iar multitasking-ul pe telefon va deveni un chin. Recomandarea specialiștilor este să ștergeți o dată la două luni aplicațiile pe care nu le-ați folosit în acest interval.


Artă pe trup. Așa tatuaje ca la fata asta superbă nu ați mai văzut!

Antonio Banderas, promisiune pentru fani: „Mă voi recupera rapid!”


Salvați fotografiile în cloud

Pentru a evita supraîncărcarea memoriei telefonului, obișnuiți să salvați fotografiile și filmulețele în cloud.  Procesorul nu se va mai chinui atât de mult, iar telefonul se va comporta mult mai bine pe o perioadă lungă de timp.

Folosiți o carcasă de telefon cu adevărat protectivă

Husa pentru telefon este o necesitate. Aceasta va proteja aparatul în cazul accidentelor inerente care pot să apară. Telefonul vă mai scapă din buzunar când vă dați jos din mașină sau poate aluneca de pe chiuvetă, pe gresie. Aceste șocuri îl pot afecta, nu numai că îi pot sparge ecranul.

Curățați frecvent telefonul

Smartphone-ul poate fi o sursă de microbi și bacterii. Îl țineți peste tot îi atingeți display-ul și cu mâinile murdare, pline de grăsime sau prăfuite. În primul rând că acest lucru nu este igienic, dar poate limita durata de viață a unui telefon.

Nu doar ștergerea constantă a display-ului e foarte importantă, ci și curățarea orificiilor. Asigurați-vă, periodic, că orificiul pentru microfon sau slotul de încărcare nu sunt pline de praf sau mizerie. În acest caz apelați la specialiști. Costă foarte puțin.

Reparați telefonul când se strică

Dacă vreodată e nevoie să reparați telefonul, trebuie să mergeți într-un service autorizat. Evitați să interveniți voi, pentru că puteți produce daune ireparabile.  Dacă bateria e o problemă, aceasta poate fi schimbată. La fel și un ecran fisurat, nu trebuie schimbat pentru atâta lucru aparatul cu totul.

Sursa foto: Pixabay

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre