Simona Ionescu / Redactor Șef

Povestea clujeanului care a cucerit TikTok România. Cum a reușit

Povestea clujeanului care a cucerit TikTok România. Cum a reușit
Un clujean a cucerit TikTok România. El a reușit performanța de a aduna peste 450 de milioane de vizualizări în 2020 și se numără printre cei mai urmăriți influenceri din țară. Din urmă vin însă puternic analfabeții care se scălâmbăie pe net și care, culmea, captează în continuare atenția românilor ce petrec tot mai mult timp pe rețelele de socializare.  

Deja pentru mulți români, Vlad Vaida este un personaj foarte cunoscut, celebru pentru seria „Eşti român dacă…”.  El s-a făcut remarcat în rândul tinerilor pe platformele de socializare în vogă, în special TikTok, iar numărul urmăritorilor săi a crescut anul acesta de 30 de ori. Este, cu siguranță, o performanță greu de egalat.

Concret, contul lui Vlad a crescut, în mai puțin de 12 luni, de la 20.000 de urmăritori – cât avea la începutul anului – la aproape 700.000, cât sunt în prezent. El se află printre primii 10 cei mai urmăriți români de pe platforma TikTok. În 2020, Vlad Vaida a fost urmărit de 450 de milioane de fani.

În luna august, Vaida a reuşit să doboare toate recordurile de pe TikTok în România, înregistrând 5 milioane de vizualizări şi peste 700.000 de aprecieri la o postare care a ajuns virală în doar câteva ore. Ducând la capăt o provocare din cadrul platformei de video-sharing, Vlad Vaida a preluat sunetul unui fan entuziasmat din Statele Unite, care îşi întâlneşte idolul, pe celebra dansatoare Addison Rae.

Analfabeții care „rup” internetul

Dincolo de conținutul cât de cât de calitate, românii rămân fascinați de analfabeții societății care știu să se scălâmbăie pe net! O gospodină din Mureș face senzație pe TikTok și are mai multe vizualizări decât Dorian Popa, regele rețelelor de socializare, după ce a postat dansuri lălăite și un moment în care plânge.

Alexandra Bodi, gospodina din Mureș, face senzație pe TikTok, oamenii fiind în delir, culmea, chiar și atunci când ea face mămăligă sau mătură prin curte.

Filmul care a rupt gura pe TikTok-ului, a strâns aproape două milioane de vizualizări, are câteva secunde și îl arată pe iubitul ei când îngenunchează și îi pupă picioarele, în timp ce Alexandra îi cântă: „Aveai un ceas pe jos, care a căzut pe jos atunci când mi-ai văzut privirea!”. Pe ritmuri de manele, desigur.

Care e secretul lui Vlad Vaida

Când vine vorba de câștigarea unui număr cât mai mare de vizualizări, nu există neapărat o rețetă a succesului. Cei care fac conținut de calitate, spun că, mai degrabă, este vorba de perseverență și de muncă multă în spatele fiecărui filmuleț pe care îl realizează.

Este și cazul clujeanului Vlad Vaida. Cea mai mare creștere a avut-o pe perioada stării de urgență, atunci când românii și-au petrecut mult mai mult timp pe rețelele sociale, ajungând să își înzecească numărul de urmăritori în mai puțin de 2 luni. Vlad se inspiră din experiențe reale din viața sa, pe care le expune pe platformă în filmulețe amuzante. De asemenea, el a creat și un „trend” cu seria “Ești român dacă…”, unde povestește despre obiceiurile mai neobișnuite ale românilor.

Celebrul TikTok-er de 23 de ani spune că secretul lui e autenticitatea. „Cred ca cea mai mare provocare a fost să rămân autentic. De obicei oamenii au tendința să arate perfecțiunea pe rețelele sociale. Eu, în schimb, arăt ceea ce sunt eu, cu bune – cu rele. Așa cum sunt online, așa sunt și dacă mă vezi pe stradă. Iar oamenii cred că apreciază asta. Sunt zile în care postez chiar și 6-7 filmulețe pe zi, iar asta îmi ocupă tot timpul.

Este un proces destul de complex în realizarea materialelor, chiar dacă majoritatea nu depășesc 15 secunde. Eu fac absolut totul. TikTok nu este doar despre amuzament. Eu am în total 3 canale pe TikTok. Pe lângă cel de divertisment, am canalul educațional – unde postez fel si fel de curiozități și lucruri de cultură generală pe înțelesul tuturor, dar și canalul de fitness – recent lansat, unde îndemn lumea să aibă un stil de viață sănătos”.

Planurile lui Vlad Vaida pentru 2021 sunt numeroase. Luna trecută a încheiat cursurile unei școli de antrenori personal, iar anul viitor își propune să își îndemne fanii să facă cât mai multă mișcare și să adopte un stil de viață sănătos.

Sursa foto: Vlad Vaida

Cum se păzește de viruși Marina Voica. Are o metodă simplă

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre