Iată povestea eroinei din cel mai așteptat serial Netflix din acest început de an. Românca Ana Ularu face un rol remarcabil în Tribes of Europe (Triburile Europei), un serial lansat de Netflix în urmă cu puțin timp și care se bucură de mare succes între pasionații de binging. O adevărată superproducție, care plasează acțiunea într-un viitor apocaliptic european, anul 2074, seria a fost lansată pe 19 februarie.
Din distribuția serialului face parte și Ana Ularu, o actriță născută la București. Ea a mai jucat în producții de top alături de mari nume ale cinematografiei. Ana Ularu interpretează rolul Grietei, o războinică ce face parte din tribul Crow, condus de luptători nemiloşi. Aceștia se ghidează după un cod al onoarei inspirat de cel japonez. Corbii nu mint niciodată. Au vicii, dar dincolo de ele, sunt extrem de corecți.
„Grieta e un personaj fluid”, spune Ana, „foarte interesant, pentru că este greu de fixat în vreun stereotip. Cel puţin, eu am abordat-o lăsându-i foarte mult loc pentru umor, pentru momente de vulnerabilitate, dincolo de faţada de războinic devotat. Este un personaj puternic şi care, în acelaşi timp, înşală aşteptările”.
A știut de la grădiniță că va fi actriță. Nu a avut alte opțiuni
Ana Ularu are acum 35 de ani și părinți artiști deopotrivă. Mama e scenograf cunoscut, tatăl e decorator premiat pentru producțiile sale. În urmă cu patru ani, actrița povestea cum a ajuns să facă actorie. Practic, ca și în cazul altor mari vedete, a știut dintotdeauna. „Actorie am vrut din totdeauna, de la 5-6 ani. Şi mama mi-a explicat că un actor trebuie să ştie de toate. Să facă de toate, că asta înseamnă să fii actor.
Din momentul în care am ales, ai mei n-au tratat alegerea mea ca pe o glumă şi au întărit: ”vezi că trebuie să ştii de toate!”. Şi ei sunt artişti şi au avut şi au respect faţă de alegerea mea şi asta îmi place foarte mult. Simt că am susţinerea lor. E un respect de la artist la artist, ei scenografi, către mine, actor. Iar eu am învăţat o mulţime de lucruri. Mai puţin să conduc o maşină. Şi ar fi oarecum esenţial”, spunea actrița în 2017 într-un interviu acordat publicației Cotidianul.
Ana adoră genul Sci-Fi
Conform Wikipedia, Ana Ularu a jucat deja în 20 de lungmetraje, în 9 producții pentru televiziune. Ea are șase premii – din care patru pentru cea mai bună actriță – și o nominalizare la festivaluri autohtone și internaționale.
Deja s-a remarcat și în alte producții fantastice precum Inferno (2016). Inferno este o continuare a filmelor Codul lui da Vinci (2006) și Îngeri și demoni (2009), al treilea din seria de filme cu Robert Langdon. A jucat și în Muse, un thriller supranatural în limba engleză, spaniol, din 2017, regizat de Jaume Balagueró.
Apare și în Vrăjitoarea cea Rea din Vest, una dintre cele mai fantastice serii produse de NBC. Actrița a declarat, recent, într-un interviu, că e extrem de atrasă de genul Sci-Fi. Astfel că rolul din Triburile Europei i-a venit mănușă.
I-a avut parteneri pe Keanu Reeves (foto), în thrillerul romantic Siberia, cu premiera la New York, în 2018) Tom Hanks (în Inferno, partea a treia a francizei Codul lui Da Vinci), Bradley Cooper şi Jennifer Lawrence (în Serena, în regia câștigătoarei de Oscar Susanne Bier).
Premii importante
Cei care i-au urmărit personajele, din întreaga lume, continuă să îi scrie pentru rolul din seria NBC Emerald City, inspirat de povestea Vrăjitorul din Oz, ce a urmat filmărilor pentru serialul Familia Borgia (HBO, cu Jeremy Irons în rol principal), thrillerului noir The Marker (r: Justin Edgar), Muse (r: Jaume Balagueró), Chosen (r: Jasmin Dizdar) și SF-ului Index Zero (r: Lorenzo Sportiello).
Personajul său din lungmetrajul Periferic (2010, r: Bogdan George Apetri) i-a adus trofeul Boccalino – Premiul criticii elveţiene pentru cea mai bună actriţă, la Locarno, cea mai bună performanță feminină la festivalurile de la Salonic și Novi Sad, un Premiu Gopo și o menţiune specială la Varşovia. Ana Ularu este unul dintre cei mai talentați 10 tineri actori europeni selecționați în prestigiosul program Shooting Stars, la Berlinale 2012.
Povestea eroinei din cel mai așteptat serial Netflix
Dacă, în teatru, primul rol a fost Lolita, alături de Ștefan Iordache, în regia Cătălinei Buzoianu, în film, Ana a debutat la 9 ani, într-o producție franceză, pentru ca unul dintre primele roluri principale să fie în drama Italiencele (2004, r: Napoleon Helmis).
În România, a colaborat cu regizorii Cristian Mungiu (Turkey Girl), Radu Muntean (Hârtia va fi albastră), Francis Ford Coppola (Tinereţe fără tinereţe, filmat în țară), Stere Gulea (Sunt o babă comunistă), Anca Damian (O vară foarte instabilă), Anca Miruna Lăzărescu (La drum cu tata), Andrei Crețulescu (Charleston), sau Radu Gaciu (scurtmetrajul de animație Death and the Knight).
În televiziune, Ana a jucat în Cu un pas înainte (PRO TV). Vorbește limbile română, engleză, spaniolă, franceză și italiană, și, până acum, a interpretat peste 50 de roluri în filme de cinema şi de televiziune, în producții românești sau internaționale.
Ana Ularu cântă. Și o face minunat. Ascultați-o în premieră, joi
Cel mai recent proiect al Anei Ularu e o colaborare cu Oigăn (Kumm), cu un clip de Alex Gâlmeanu: Meteorologie, „ceva magic atât de simplu spus, o stare de complicitate și complot”, după cum o descriu producătorii.
Între premiera serialului Netflix Tribes of Europa și filmările pentru o nouă serie americană, Ana Ularu, invitată de Oigăn, muzician veteran al scenei indie din România (Kumm, Robin & The Backstabbers, Moon Museum), este vocea celui mai recent single compus și produs de artist. Meteorologie face parte de pe viitorul album, Antimaterie, lansat de casa de discuri independentă Underdog România.
Piesa va fi lansată joia aceasta pe canalul de YouTube Moon Museum la ora 21:00, printr-un eveniment public YouTube Premiere. Clipul este semnat de artistul vizual și fotograful Alex Gâlmeanu. Direcția artistică îi aparține Ioanei Sisea, iar coregrafia Anei Ularu și Andreei Novac.
„Ador aerul intim, secret, al piesei. E ceva magic atât de simplu spus, o stare de insomnie fericită și de fugă din lume, de complicitate și complot. Piesa în sine m-a atras, mai departe de aprecierea-mi eternă pentru Oigăn ca muzician și ca reprezentat al tribului uman.
A trecut foarte mult timp de când Oigăn mi-a propus colaborarea până la înfăptuirea actului muzical – viață, lucru, călătorii, s-au interpus până când s-au aliniat energiile și ne-am găsit în studio încercând tot felul de variante. Iertăciune și reverențe, Oigăn, dar iată că am izbândit. Și mulțumiri”, declară actrița Ana Ularu despre noul single.
Cine este Oigăn, veteranul scenei indie de la noi
Veteran al scenei indie din România și membru fondator în Talitha Qumi și Kumm, alături de care a bătut Europa (cu blândețe), Oigăn a inventat apoi proiectul Moon Museum, pentru a se alătura ulterior trupei harghito-munteano-melodramatice Robin & The Backstabbers. Când nu îi citește Annei, fiica lui de 7 ani, sau o duce la școală, merge cu cortul în „pustiu” sau postează poeme verticale pe Facebook.
Sursa foto: Instagram, Alex Gâlmeanu și Underdog Records
Actori celebri care au primit foarte puțini bani pentru rolurile lor. Brad Pitt, unul dintre ei
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook