Simona Ionescu / Redactor Șef

Povestea ilustrată a ultimilor vânători de capete

Povestea ilustrată a ultimilor vânători de capete
Ultimii vânători de capete din grupul etnic Konyak Naga se prezintă în portrete fascinante în care putem vedea războinici vârstnici care pe vremuri obișnuiau sa-și decapiteze adversarii și mai apoi le adunau craniile pentru a-și arăta loialitatea față de tribul lor.

În imaginile surprinse de un fotograf italian e surprinsă povestea ilustrată a ultimilor vânători de capete. Fotografiile sunt emoționante. Putem vedea bărbați în vârstă din grupul etnic Konyak Naga care pozau cu sulițe și macete pe care le-au folosit cândva pentru a vâna capetele  dușmanilor lor.

Se presupune  că oamenii din acest trib au peste 80 de ani și sunt ultimii de acest gen. Populația Konyak, aproximativ 320.000 de persoane în întreaga lume, trăiește mai ales în India și Burma. Fotografiile sunt oferite de fotograful Carlo Marrazza, 62 de ani, din Brindisi, Italia, care a folosit camere de fotografiat Leika pentru a realiza aceste materiale documentare. Imaginile au fost făcute în satele Longwa și Hongphoi, din Nagaland, India.

Povestea ilustrată a ultimilor vânători de capete

Ultimii vânători de capete Konyak Naga obișnuiau să adune craniile dușmanilor lor pentru a-și arăta loialitatea față de satul lor. Ultima vânătoare de trofee a avut loc în anii 1960, scrie Daily Mail.

Povestea ilustrată a ultimilor vânători de capete

„Un bărbat pe care l-am fotografiat cu o față extrem de expresivă avea patru capete pe colier, ceea ce însemna că a ucis cel puțin patru dușmani”, a spus Carlo. „A fost foarte interesant să aflăm despre cranii, care, prin ordinul guvernului, trebuiau să fie îngropate definitiv.  Uneori, ele reapar în unele festivaluri tradiționale care nu sunt frecventate de străini. Acești bărbați au peste 80 de ani, dar sunt priviți cu mare respect de ceilalți Konyak Naga.  Tradiția va muri odată cu acești oameni”, arată fotograful.

Povestea ilustrată a ultimilor vânători de capete

El a povestit cum a realizat imaginile. Aproape toate fotografiile au fost făcute în colibe slab iluminate. „Nedorind să folosesc lumini artificiale, a trebuit să mă mulțumesc cu lumina care intra prin ușile și ferestrele mici.  Un tânăr Konyak cunoștea bine limba engleză, și așa am reușit să comunicăm destul de bine”, mai povestește acesta.

Se credea că craniile rivalilor atrăgeau bunăstare asupra tribului

Tribul a fost în mare parte necunoscut până la colonizarea britanică a Indiei și Birmaniei și este încă înconjurat de mistere. Probabil, cultura unică a acestui trib va fi dusă în mormânt odată cu dispariția ultimului membru. Războnicii tribului obișnuiau să-și decapiteze rivalii și să le afișeze țestele cu mândrie în satele lor. Numărul de capete „vânate” reprezenta un indiciu pentru valoarea lor ca războinici. Se credea că aceste capete umane degajau o forță mistică benefică pentru prosperitatea tribului.

După ce misionarii creștini au vizitat prima dată Konyak – ul în anii 1870, mulți dintre membrii tribului s-au convertit la creștinism.  Ca atare, tradiții precum decapitarea au fost interzise un secol mai târziu.

Sursa foto: Daily Mail / Carlo Marrazza

Parfum de vedetă. Cine sunt celebritățile care au lansat parfumuri populare

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre