Simona Ionescu / Redactor Șef

Povestea lui Mihai Bobonete. Cum a ajuns actor fără să aibă studii de teatru

Povestea lui Mihai Bobonete. Cum a ajuns actor fără să aibă studii de teatru
Povestea lui Mihai Bobonete, actorul care îi dă viață, de 10 ani încoace, cârciumarului Bobiță din ”Las Fierbinți”. Nu și-a terminat studiile de inginerie și nici nu are studii de actorie. Doar talent.

Povestea lui Mihai Bobonete, actorul care îi dă viață, de 10 ani încoace, cârciumarului din ”Las Fierbinți”. A povestit cu sinceritate despre viața lui, despre copilărie și depresii. A fost invitatul Irinei Păcurariu, în emisiunea „Rețeua de idoli”, de la TVR 2.

Povestea lui Mihai Bobonete. Cum a ajuns actor

Povestea lui Mihai Bobonete. Cum a ajuns actor, deși era student la Electrotehnică. ”Tata mă vedea inginer. De altfel, când am plecat din Craiova, repetam anul IV la Electrotehnică. Chipurile, îl aprofundam. Am avut 24 de restanțe”, a povestit Mihai Bobonete.

Mihai Bobonete (40 de ani) s-a născut la Craiova. Însă, cariera mamei lui, inginer agronom, a forțat familia să se mute la Giurgeni, într-o fermă de stat cu faimă în regimul comunist, un IAS.

Mihai Bobonete și-a trăit copilăria când la bunica maternă, pe Valea Roșie, în Craiova, când la Giurgeni. În fiecare dintre aceste locuri și-a închegat câte o gașcă de băieți „pontoși” și nedespărțiți.

Mihai Rait, „fratele” lui Bobiță din celebrul serial, i-a fost coleg de bancă în școala generală.

Mihai Rait este prietenul lui Mihai Bobonete încă de când erau elevi

Mihai Bobonete a început Electrotehnica la Craiova, după ce a terminat liceul la Slobozia, unde a întâlnit-o pe femeia vieții lui, Cătălina. Împreună, au doi copii, pe Octav și pe Maria.

Moartea bunicii materne îl șochează și îl face să rupă orice legătură cu Craiova, cu ingineria, cu toată viața lui de până atunci.

Îl întâlnește pe Octavian Strunilă, apoi pe Dan Chișu și începe ceea ce avea să îi aducă, mai târziu faima: cariera de comediant.

Mihai Bobonete, succes în stand up

Mihai Bobonete a avut succes în spectacolele de stand up. ” Oamenii râd la spectacolele mele și sunt mândru de asta”, a spus actorul.

”Aș zice că s-a întâmplat destul de brusc: am avut un deces în familie (n.r. bunica) care m-a afectat, am hotărît să plec din Craiova. În vara aceea am avut noroc de o întâlnire la Costinești cu Octavian Strunilă, m-am dus la facultate, la București. Am intrat la actorie, doar că eu aveam 23 de ani, colegii mei erau de 18 ani. Toate rolurile mele de examen erau de bătrâni, care aveau copii. Ce să înțeleg din facultate? Dar l-am întâlnit pe Dan Chișu, iar de acolo lucrurile au mers uns. Niciodată nu mi-am dorit să fiu actor”, a povestit Mihai Bobonete.

Celebritatea nu a venit peste noapte, ci după o muncă uriașă.

”Am simțit la un moment dat că mă părăsește umorul, că nu mai sunt deloc funny, motiv pentru care m-am trezit într-un colaps. Bine, am aflat că toată treaba asta era pe fondul stresului și al oboselii acumulate. Munceam enorm și ajunsesem la epuizare. Iar concluzia asta a apărut abia după terapie. Iar după ce am tratat asta, mi-am revenit extraordinar”, a povestit Mihai Bobonete.

”Când am început să fac stand-up mi-am dorit să pot să povestesc oamenilor despre viața mea, iar ei să râdă.

Am început cu realitatea: o poveste a mea, despre mine, spusă în tren, între Craiova și Pitești, la care se râdea foarte mult.

Atunci mi-am dat seama că trebuie să încep să inventez o lume în care să fiu altcineva, să reușesc să fac lumea să râdă mai repede, mai eficient și mai frumos. Amza Pellea i-a inventat pe Sucă și pe Nea Mărin. Și eu joc niște personaje în stand-up-urile mele, a mai spus Mihai Bobonete.

Mihai Bobonete, vedetă de televiziune

”Intru în televiziune, ajung în serialul ”La bloc”, începe să-mi placă televiziunea și să înțeleg ce îmi aduce ea. Acum 12 ani îl cunosc pe Dragoș Buliga, regizorul serialului.

Ei fac serialul Vine Poliția, care a fost o adaptare din Spania, care n-a avut mare succes la noi, dar a legat o gașcă mișto: eu, cu Leonid Doni (Robi din serial), Costi Diță, (Giani) și o mare parte din echipa de acum din Las Fierbinți.

Vine la facultate și Mihai Rait, Dorel din serial. Am fost colegi din clasa a IV-a, deci suntem ca doi frați”, a mărurisit Mihai Bobonete.

Muncind 10 luni din 12 la serialul ai toate șansele să fii celebru, dacă ți-ar mai rămâne și timp. Or, la mine, ce rămâne din timp îl dau familiei.

Am doi copii, care au crescut, sunt un tată cu normă întreagă, deci nu am apucat să mă schimb prea mult.

Vacanțele mele sunt aceleași ca ale oricărui român cu venit mediu, adică merg în fiecare vară în Grecia și pe la noi, la mare. Nu am ajuns în Miami.

Nu am fost vreun calic, dar nici nu am strâns vreo avere. Am avut perioade în care am văzut ce înseamnă foarte mulți bani. Nu mi-au luat mințile și nici nu mi-a plăcut prea tare”, a spus simpaticul actor.


Gică Hagi la 56 de ani. De la ”copilul teribil”, la ”Regele” fotbalului românesc

Povestea filmului ”Pe aripile vântului”. Ce mari actori au refuzat rolurile

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre