Simona Ionescu / Redactor Șef

Prințul Charles, probleme în paradisul britanic. Poporul l-ar vrea pe William rege

Prințul Charles, probleme în paradisul britanic. Poporul l-ar vrea pe William rege
Serialul The Crown de pe Netflix, cu toate minciunile lui evidente, și-a atins scopul: popularitatea Prințului Charles în Marea Britanie e praf. Mai grav este că și succesiunea la tron ar putea fi data peste cap, pentru că „supușii” doresc altceva.

Potrivit unui nou sondaj de opinie, Prințul Charles ar trebui să se dea la o parte pentru a-i permite fiului său cel mare, William, să devină rege după dispariția sau retragerea Reginei Elisabeta a II-a.

Sondajul devastator nu este nicio surpriză. Prințul Charles se confruntă cu un val fără precedent de critici pe rețelele de socializare. Atacurile la adresa prințului moștenitor au căpătat proporții în ultimele săptămâni din cauza modului în care sunt prezentate acțiunile sale în popularul serial The Crown de pe Netflix.

Camilla, sursa nemulțumirilor britanicilor

Cel mai recentă episod a prezentat căsătoria ratată a Prințului de Wales cu regretata prințesă Diana, arătând că Charles era mai interesat de iubirea sa pentru Camilla decât de căsnicie.

Cât e realitate și cât e ficțiune în toate insinuările producătorilor de la Netflix e greu de spus. Cert este că Prințul e pe cale să piardă tronul din cauza păcatelor tinereții. Și nu numai. La urma urmei, după dispariția Dianei, el a oficializat relația cu marea sa iubire, Camilla.

Britanicii îl vor pe William rege

Noul sondaj YouGov arată clar că respondenții l-ar prefera pe tron pe prințul William, care în acest moment este al doilea în ordinea de succesiune.

William, duce de Cambridge,  a înregistrat o creștere de popularitate de doi la sută în ce privește încrederea din iunie și până acum. Cifrele sunt, însă, extrem de bune, dacă le comparăm cu cele obținute de Charles, prințul Țării Galilor. În același interval, Charles a văzut cum popularitatea sa ca Rege a mai pierdut cinci procente.

Specialiștii de la YouGov au postat pe Twitter un mesaj sugestiv: „Efectul The Crown? Prințul William are acum opt puncte de avans față de prințul Charles în preferința publică în ceea ce privește urcarea pe tron după dispariția Reginei.

Unul dintre experții în problemele casei regale a Marii Britanii, Robert Jobson, a afirmat recent că Regina ar putea să-i ofere anul viitor lui  Charles poziția de Prinț Regent, renunțând practic să mai fie regină după ce va împlini 95 de ani.

La rândul său, reporterul Newsweek Royal Jack Royston a adăugat că e de părere că Charles ar putea totuși ajunge pe tron ​​mai devreme decât cred și vor oamenii. „Se va ajunge la un punct în care îi va preda totul lui Charles. Cum să îl privești pe fiul tău în ochi și să îi spui că nu va fi rege?”

Liviu Vârciu cum nu l-ați văzut niciodată. Și el s-a amuzat

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre