Frederik, prințul moștenitor al Danemarcei, a intrat la apă, ca să facă inventarul peștilor din regat. În vârstă de 53 de ani acesta și-a îmbrăcat zilele trecute costumul de neopren. Și nu s-a sfiit să pună mâna la treabă. Prințul și-a ajutat supușii la înregistrarea și verificarea tonului în apele daneze.
Acțiunea de inventariere a tonului roșu a avut loc în apropierea orașului Skagen. Aici se înregistrează o situație atipică. Acest soi de pește a dispărut în anii ’60, iar de ceva timp a apărut din nou, și prosperă, scrie Daily Mail.
Prințul moștenitor al Danemarcei a intrat în apă
View this post on Instagram
Prințul moștenitor Frederik al Danemarcei e cunoscut pentru pasiunea sa față de fauna sălbatică. Tatăl a patru copii, care locuiește în Palatul Amalienborg din Copenhaga, împreună cu soția sa, prințesa Mary, în vârstă de 49 de ani, și copiii lor, prințul s-a alăturat ministrului național al alimentației, agriculturii și pescuitului, Rasmus Prehn. Cei doi au intrat în mare, la nord de Skagen, în cadrul eforturilor de conservare a tonului.
Misterul tonului roșu danez
Peștele ton a trăit anterior în apele daneze, dar a dispărut misterios în anii 1960. Oamenii de știință nu au aflat niciodată cauza, scrie Nord News. Dar, din fericire, tonul s-a întors în ultimii ani. Prințul Frederick a părut foarte fericit în timp ce îi ajuta pe cercetătorii DTU Aqua să implanteze emițătoare pentru a urmări mișcarea tonului în apele daneze. În timpul acțiunii, prințul Frederick a sărit în apă. A făcut-o pentru a ajuta un ton să-și găsească echilibrul după ce a fost marcat.
Oamenii de știință încă nu știu motivele pentru care tonul cu înot rapid a dispărut din zonă în urmă cu aproximativ 60 de ani. Acesta este al cincilea an consecutiv în care cercetătorii de la DTU Aqua, în colaborare cu pescarii locali, observă ton roșu în apele daneze. Doar patru pești ton au fost microcipați în 2017, dar până în 2020 numărul a crescut la 116.
Danezii îl felicită pe prințul lor
Ministrul Rasmus Prehn a încheiat recent un acord de barter cu Spania, care permite pescarilor danezi să prindă cinci tone de ton, în apele acestei țări. În schimb, Spania primește o cotă de 35 de tone de macrou din Danemarca. Prințul Frederick, care este moștenitorul tronului danez, a fost lăudat de utilizatorii de social media pentru implicarea activă în conservarea tonului în apele daneze.
O persoană a scris: „Câți au un viitor rege care este la fel de activ ca propriul nostru prinț moștenitor Frederik!?”. „Proiect atât de bun”, a spus altul.
Sursa foto: Instagram / Henning Bagger
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook