După ce a asistat la viața surorii sale în compania unui soț și a poi a unui iubit milionar, Ramona Gabor și-a propus ea însăși să devină foarte bogată. Încă lucrează la acest obiectiv, vrea să învețe cum se fac banii și ia exemplu de la „escrocul celebru”.
În urmă cu 13 ani, a decis să plece în Dubai „de probă”, pentru a vedea dacă i-ar plăcea viața de acolo și dacă ar avea alte oportunități, mai avantajoase, decât în țară. La momentul respectiv, în România era deja considerată o vedetă, apărea la emisiuni televizate și era invitată la evenimente exclusiviste. În Dubai și-a început cariera ca model și hostesă. A fost impresionată de cât a câștigat și a decis să rămână. Între timp, și-a pus pe picioare propria afacere.
Ramona Gabor vrea să învețe cum se fac banii
Îmbrăcată mereu cu haine de firmă, elegantă, Ramona Gabor este conștientă că viața ei în lux necesită resurse. Iar pentru ele nu se poate baza decât pe propriile forțe. Ca atare, și-a lansat prima gamă de parfumuri de nișă și a decis să învețe cum se fac banii. Ea le-a dezvăluit fanilor care este „strategia” în acest sens.
S-a pus pe citit cărți inspiraționale, care oferă rețete ale succesului. Înainte de culcare, după ce a vizitat un magazin de haine și accesorii de lux, Ramona Gabor s-a retras în pat cu cartea în mână. Citește în limba engleză.
Ia exemplu de la „escrocul celebru”
După cum arată, sora Monicăi Gabor citește „Think and Grow Rich”, cartea lui Napoleon Hill. Tradusă și în română, de mai multe edituri, cu titlul „Gândește și devino bogat”, cartea se vinde cu sume care ajung până la peste 100 de lei. Unii ar spune că merită investiția, alții au numit autorul un „escroc”.
Conform descrierii cărții, Napoleon Hill a oferit răspunsul la una dintre cele mai frecvente întrebări ale oamenilor – cum pot deveni bogați – încă din 1937, atunci când a publicat volumul. Astăzi, el este considerat de mulți drept responsabil pentru mișcarea gândirii pozitive.
Cine a fost Napoleon Hill și de ce e considerat „escroc”
Napoleon Hill (1883 – 1970) ar fi descoperit anumite principii de viață menite să atragă bogăția pe parcursul a 20 de ani și sute de conversații cu oameni inspiraționali, precum Dale Carnegie, Henry Ford, William Wrigley Jr., George Eastman, Theodore Roosevelt, Wilbur Wright, Charles M. Schwab și Thomas A. Edison. Și, prin toate aceste întâlniri, a ajuns la concluzia că gândurile tale joacă un rol esențial în a reuși să atragi banii și să ai succes în viață.
Hill susținea că între 1933 și 1936 ar fi fost consilierul președintelui american Franklin D. Roosevelt, lucru care nu poate fi dovedit niciodată prin vreun document. A susținut și că a fost consilier al președintelui Woodrow Wilson în timpul Primului Război Mondial și că l-a ajutat să negocieze capitularea Germaniei. Conform biografiei oficiale, sute de documente care-l legau pe Hill de celebrități ar fi fost distruse într-un incendiu dintr-un depozit din Chicago.
„Tot ceea ce mintea unui om poate concepe și crede, poate realiza”, este unul dintre citatele cele mai reprezentative ale lui Napoleon Hill. Scrierile sale arată cum se dobândește bogăția și oferă o formulă prin care, susține el, orice om poate dobândi averi nemăsurate, atât în plan material, cât și spiritual.
Astăzi, autorul este considerat un personaj istoric controversat. Acuzându-l de fraudă, istoricii moderni se îndoiesc de multe din afirmațiile lui, inclusiv de declarația că l-ar fi întâlnit pe Andrew Carnegie sau că ar fi fost avocat. Ca atare, și-a atras titulatura de „cel mai celebru escroc despre care probabil nu știați”.
Cert este că Napoleon Hill a propovăduit rețete ale succesului, însă nu a fost el însuși bogat. „Școala Succesului”, o universitate pe care a înființat-o, a dat faliment în 1929, în cursul crizei bancare. A fost sărac până la vârsta de 60 de ani, deoarece averea primei sale soții a tocat-o rapid, iar apoi a pierdut tot în criza bancară care i-a adus falimentul.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook
- Mare lovitură dată de prințul William. O strategie câștigătoare
- O cunoscută jurnalistă demisionează. Îl acuză pe Călin Georgescu
- Aceste fructe pot ucide celulele canceroase. Sunt considerate arme puternice anticancer!
- Se schimbǎ formula de calcul! Cât vor primi românii cu salariul minim
- Mașinile, interzise de la circulație noaptea. Se aplică între 22:00 și 06:00. Decizie în România
- Se dau 1500 de lei ajutor de la stat pentru motorină sau benzină! Trebuie să completezi o cerere ca să te î...
- Arheologii au descoperit o înmormântare rară a unui „individ cu statut înalt” din Britania romană
- Ultima apariție a Ronei Hartner. Își pregătise deja locul de veci
- Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia Pârva
- Combinații nume de băieți - Ghid pentru alegerea numelui perfect pentru copilul tău
- Demisie INCREDIBILĂ la Realitatea! Jurnalista a plecat din cauza lui Călin Georgescu