Simona Ionescu / Redactor Șef

Regina Elisabeta II are tabieturi alimentare ciudate. Și primește desert la comandă

Regina Elisabeta II are tabieturi alimentare ciudate. Și primește desert la comandă
Darren McGrady, fostul bucătar al reginei, a vorbit multe despre obiceiurile alimentare cel puțin ciudate ale Reginei Marii Britanii.

Regina Elisabeta II are tabieturi alimentare ciudate. Dar și un desert inventat la comandă. însă cel mai bizar lucru din alimentația ei sunt căpșunile. Darren McGrady, fostul maestru din bucătăria reginei Elisabeta a II-a, povestește pentru My London despre obiceiurile alimentare ale familiei regale.  De la deserturile speciale cu fructe din producția proprie, inventate special, până la pretențiosul membru al familiei regale care dorea un fel anume de fiecare dată când se punea la masă.

Regina mănâncă fructe de pădure din grădina ei. Și, mai mult decât atât. Chiar dacă are angajați, și le culege singură.

McGrady (foto) a adaptat pentru regină un anumit desert, iar acesta a devenit preferatul ei. Folosește zmeură de pe domenii și insistă că cea mai bune zmeură crește în pe terenul de la Balmoral, unde se află castelul cu moșia reginei din Scoția.

Regina își culege singură fructele preferate

Povestește că a văzut-o pe regină, într-o zi, culegându-și singură zmeura de pe rugi. „Mă plimbam și le-am zărit pe regină și pe prințesa Margaret culegând zmeură. Nu mi-a venit să cred! Mai târziu zmeura era pe masă și m-a întrebat – Poți să faci un desert cu ea?”.

Dacă vă gândiți la „Victoria sponge” – o cunoscută prăjitură pufoasă cu un strat de gem și frișcă, tradițională la ora ceaiului – vă înșelați. Desertul favorit al Reginei Elisabeta II este „Framboises St. George”, pe care McGrady îl descrie ca pe un fel de desert (foto) cu zmeură cu forma drapelului englez. El l-a preparat de multe ori pentru regină și a pus rețeta pe blogul propriu ca să îl poată prepara și alții.

Ce se întâmplă dacă primea căpșuni iarna

Dar Regina Elisabeta II are o relație specială cu căpșunile. „Vara mânca zmeură și căpșuni în fiecare seară și-i plăceau. Dar dacă-i ofereai căpșuni în ianuarie riscai cu capul! Cu întemnițarea în Turn. Nu le dorea în afara sezonului. Erau importante pentru ea când erau proaspăt culese la Balmoral. La fel era cu merele de la Sandringham sau cu perele de la Windsor.”

Regina adoră burgerii. Dar să vedeți cum îi mănâncă!

Mănâncă burgeri într-un mod foarte ciudat, asta spune fostul bucătar al reginei Elisabeta II. „Se împușcau căprioare și făceam burgeri din vânat. Erau grozavi cu afine și alte umpluturi, dar nu-i puneam pe chifle. Îi mâncau cu furculița și cuțitul”, arată bucătarul. Nu există mâncat relaxat sau neprotocolar pentru Regină.

Dar Regina avea o grijă deosebită pentru copiii ei. Întotdeauna când prințul Andrew își vizita mama, Elisabeta II se asigura că desertul lui favorit este în meniu. Desertul prințului e Crème Brûlée cu portocale. Și asta cu portocale speciale, aclimatizate și crescute la Sandringham.

My London mai relatează că Majestății Sale îi mai place din când în când și un păhărel cu „tărie”. Bea Dubonnet, obicei moștenit de la Regina Mamă. Iată cum îl servește: două părți din aperitivul franțuzesc și o parte gin, cu două cuburi de gheață și o feliuță de lămâie.

Sursa foto: Instagram

Ce pățești dacă porți tocuri în fiecare zi. Sfaturi de la specialiști

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre