Simona Ionescu / Redactor Șef

Regina Elisabeta II, o viață plină de secrete și „ciudățenii”

Regina Elisabeta II, o viață plină de secrete și „ciudățenii”
Regina Elisabeta II conduce Regatul Unit al Marii Britanii de 70 de ani, fiind, astfel, cel mai longeviv șef de stat în viață, din istorie.

Regina Elisabeta II este una dintre cele mai faimoase personalităţi ale lumii, iar viața ei a fost mereu expusă publicului, așa cum se întâmplă, în general, cu vedetele.

Cu ocazia Jubileului de Platină care se va celebra între 2 și 5 iunie, pentru a marca 70 de ani de la încoronarea ei, jurnaliştii de la agenţia de presă Reuters au stat de vorbă cu mai mulţi experţi în istoria casei regale pentru dezvălui fața mai puțin cunoscută a suveranei în vârstă de 96 de ani. Prezentăm mai jos declaraţiile făcute de aceşti experţi în istoria casei regale şi a monarhiei britanice.

Regina are o pasiune pentru a-i imita pe alți șefi de stat

„Ştiu că este o imitatoare excelentă. I-a distrat în privat pe membrii familiei sale imitând diverşi lideri ai lumii şi se pare că este o imitatoare foarte bună şi că ar fi putut să îşi construiască o carieră decentă din acest lucru”, a declarat Charles Rae, fost corespondent pe teme regale al tabloidului The Sun.

Există o angajată care încalță pantofii reginei

Regina trebuie să stea în picioare destul de mult… aşadar, este un aspect incredibil de important, pentru că ea trebuie să se simtă confortabil şi cred că aşa se întâmplă atunci când pantofii ei, care au devenit un fel de tipar clasic cu toc mic, sunt purtaţi de un membru al casei regale înaintea ca ea să îi poarte”, a declarat Lydia Slater, editorul-şef al revistei Harper’s Bazaar.

„Acea angajată, care în mod evident are aceeaşi mărime la picior, trebuie să îi poarte pe un covor timp de câteva zile înainte ca regina să îi pună în picioare, pentru a se asigura astfel că pantofii nu o strâng şi nu îi produc bătături, care ar putea fi dezastruoase atunci când ea participă la evenimente şi stă mult timp în picioare”, a adăugat Lydia Slater.

Regina a concurat la o cursă de cai  de la Ascot

„Aproape toată lumea ştie că regina are o mare pasiune pentru cursele de cai, dar cred că oamenii nu ştiu că ea a şi participat la o astfel de cursă”, susține istoricul Matthew Dennison, autorul cărţii „The Queen”.

„Exista o tradiţie în rândul familiei regale în primii ani de domnie ai reginei, ca în timpul Săptămânii Curselor de Cai de la Ascot membrii familiei regale să se întreacă între ei înainte de începerea curselor oficiale. Regina şi membrii familiei sale au călărit într-adevăr foarte rapid în acea cursă.

Cred că există şi o anumită doză de amărăciune în acest lucru, deoarece să te deplasezi foarte repede pe spatele unui cal într-un grup de rude, slujitori de încredere şi prieteni apropiaţi îţi aduce un sentiment de libertate pe care, evident, ea nu l-a trăit prea des”, a mai spus istoricul şi scriitorul Matthew Dennison.

Un simț al umorului aparte

Cu toţii am văzut o latură diferită a reginei, atunci când a filmat acea parodie cu James Bond, pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Londra.  Într-un scurtmetraj amuzant, ce a fost difuzat pe un ecran uriaş al Stadionului Olimpic din Londra, precum şi în faţa unui impresionant public de televiziune din lumea întreagă, regina Elisabeta II apare în timp ce se întâlnește cu agentul secret 007, interpretat de Daniel Craig, şi urcă alături de el la bordul unui elicopter.

Apoi, cei doi, de data aceasta interpretați de doi cascadori profesionişti – dublurile lor, sar cu paraşuta şi aterizează chiar în interiorul stadionului, înainte ca luminile reflectoarelor să se îndrepte spre adevărata regină a Marii Britanii, care salută spectatorii înainte de a se aşeza pe scaunul ei din tribuna oficială.

„Ceea ce ne-a arătat regina a fost imaginea ei foarte profesionistă, pe care a prezentat-o în faţa lumii întregi în rolul său oficial, dar şi un simţ al umorului neastâmpărat şi adorabil, pe care îl are într-un cadru privat şi pe care familia ei îl poate vedea”, spune specialista în biografii regale, Penny Junor.

Surse foto: Instagram, Royal Collection Trust

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre