Simona Ionescu / Redactor Șef

Regina l-a trimis pe președintele SUA la culcare. Scurt, fără drept de apel

Regina l-a trimis pe președintele SUA la culcare. Scurt, fără drept de apel
La cei 95 de ani ai săi, nimeni nu se așteaptă ca Regina Marii Britanii să nu le spună lucrurilor pe nume. O face cu tact, ca o regină ce este.

O poveste interesantă care o are protagonistă pe Elisabeta II și pe un șef de stat a devenit publică: Regina l-a trimis pe președintele SUA la culcare. Cum? Scurt. Și fără drept de apel.

Fostul cancelar George Osborne dezvăluie cum Regina i-a cerut să-i spună lui Barack Obama, care era președintele Americii  la momentul respectiv, că ar fi cazul să se ducă și el la culcare. Se întâmpla în timpul banchetului oficial dat în 2011, de Regină, cu ocazia vizitei președintelui american în Marea Britanie. Să scapi de oaspeți e o provocare pentru orice gazdă, dar să scapi de liderul lumii libere e și mai și.

Fostul cancelar George Osborne a dezvăluit că Regina i-a cerut să-i spună lui Barack Obama să părăsească banchetul de la Palatul Buckingham. „Regina s-a apropiat de mine și mi-a spus: „Vrei să-i spui președintelui că e târziu și vreau să mă culc”. Asta le-a povestit Osborne colegilor absolvenți ai școlii St Paul. „Barack Obama se distra de minune, bând un fel de vodca martini cu prietenii lui, iar eu mi-am spus: „O, Doamne, voi fi persoana care trebuie să meargă și să-i spun să meargă acasă”, a continuat fostul cancelar.

E posibil ca după acest eveniment, Obama să se fi răzbunat, doi ani mai târziu. La un summit G8 l-a numit în mod repetat pe Osborne „Jeffrey”, în loc de George.

Următorul președinte american a iscat un incident diplomatic

Potrivit Business Insider, președintele Obama a participat la banchetul de la Palatul Buckingham din mai 2011, împreună cu soția sa Michelle. Cererea Reginei de a merge la culcare a fost tratată firesc, fără să se fi auzit despre ea până acum.

Pe de altă parte, vizita următorului președinte american, Donald Trump, a iscat un adevărat incident diplomatic. Omul de afaceri miliardar s-a lăudat la televizor că a avut „chimie automată” cu Regina Elisabeta în timpul vizitei sale de stat în Marea Britanie. Fostul lider american l-a lăudat pe monarhul britanic ca fiind o „femeie spectaculoasă”.  Și a negat că ar fi salutat-o „bărbătește”, cu pumnul când a participat la ceremonia de bun venit la Palatul Buckingham, scrie Daily Mail.

În timpul unui interviu pentru Fox News, difuzat la întoarcerea sa în SUA, Trump a mai spus că oamenii au observat cât de bine s-au conectat el și Regina. El a adăugat: „Întâlnirea cu Regina a fost incredibilă. Cred că pot spune că am cunoscut-o cu adevărat. Pentru că am stat cu ea de multe ori și am avut chimie automată. Veți înțelege acest sentiment. Este un sentiment bun. Ea este o femeie spectaculoasă”.

Când a fost întrebat de Laura Ingraham de la Fox News despre scena cu pumnul, Trump a spus: „Nu am făcut-o, dar am avut o relație grozavă. Ne-am distrat foarte bine. O spun cei care afirmă că nu au văzut-o niciodată pe Regina petrecând mai bine, un timp mai animat. Am avut o perioadă în care am vorbit clar. Nici măcar nu știam cine sunt ceilalți oameni de la masă. Nu am vorbit niciodată cu ei. Ne-am distrat de minune împreună”.

Amintim că mult controversatul miliardar, devenit politician, a fost sărbătorit cu o ceremonie de întâmpinare și un mare banchet de stat la Palatul Buckingham în timpul șederii sale la Londra. El a fost, de asemenea, așezat lângă Regină la comemorările Zilei D de la Southsea Common din Portsmouth.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre