Simona Ionescu / Redactor Șef

Reguli Feng Shui pentru un dormitor ideal

Reguli Feng Shui pentru un dormitor ideal
Când vine vorba de odihnă, amenajarea dormitorului e esențială. Odihna nu are legătură doar cu calitatea saltelei patului, ci cu întreg aranjamentul camerei. Regulile Feng Shui sunt esențiale în acest sens.

Se recomandă lemn deschis la culoare, pentru mobilier, evitarea plantelor, a oglinzilor și a aparatelor electronice ( televizor). Ideale sunt draperiile care pot face întuneric la nevoie, iar pardoseala să fie din lemn. Feng S hui-ul locuinței și în special al dormitorului (poziția patului, dar și a soților în pat, atunci când dorm) trebuie să fie corecte de la bun început, pentru a nu apărea dezechilibre , spun specialiștii.

Din punct de vedere Feng Shui, oglinda este cel mai mare dușman al unui somn odihnitor, mai ales când e poziționată în fața patului, oglindindu-l. Aceeași problemă o ridică și dacă e montată în tavan. Evitați să dormiți sub grinzi, sub un candelabru mare și, de asemenea, evitați să aveți colțuri sau muchii ascuțite îndreptate către pat.

Forma ideală a dormitorului este pătrată sau dreptunghiulară, patul să fie poziționat astfel încât să dormiți cu față către ușa, dar nu direct, ci puțin în lateral. Dacă veți dormi cu spatele la ușă se zice că încurajați oamenii să comploteze în spatele vostru.


Dieta Oshawa: te purifici și slăbești 7 kilograme

Exclusiv. Andreea Bălan, super-ocupată în week-end. Avem imaginile


Atunci când va mutați, încercați să gasiți o casă în care dormitorul să fie poziționat în cea mai odihnitoare zonă, și anume orientat spre sud-vest.

În Feng Shui anumite decoruri interioare sunt considerate de ajutor. De exemplu, două rațe mandarine decorative puse în sud-vestul dormitorului sunt simbolul fericirii conjugale. Același lucru e favorizat de existența a două noptiere care încadrează, simetric, patul.

Se mai spune că bujorii (chiar și artificiali) revigorează relația, ca și fotografiile cu partenerii de cuplu. Trandafirii roșii în sud-vestul dormitorului sporesc șansele unei căsnicii fericite, iar cristalele de cuarț roz aduc noroc în cuplu dacă sunt puse în valoare de lumina lămpii sau dacă sunt atârnate la geam pentru a fi pătrunse de razele soarelui.

Culorile ideale în dormitor sunt cele ale pământului (bej, maroniu, portocaliu, gălbui), iar forma covorului  e ideal să fie pătrată.

Sursa foto: Pixabay / Piro4D

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre