Simona Ionescu / Redactor Șef

Rona Hartner a fost diagnosticată cu cancer, dar abia acum s-a aflat în ce stadiu e și cât timp a stat în spital

Rona Hartner a fost diagnosticată cu cancer, dar abia acum s-a aflat în ce stadiu e și cât timp a stat în spital
Rona Hartner se apropie de jumătate de secol de viață și pare că nimic nu îi mai stă în cale. Celebra artistă dă cărțile pe față și vorbește despre condiția sa.

Rona Hartner a fost diagnosticată cu cancer, însă abia acum s-a aflat în ce stadiu e și cât timp a stat în spital. Vedeta a povestit cum stau lucrurile. Ea are însă și alte vești bune. Bunăoară, filmul ei documentar despre România este  difuzat de celebrul canal de televiziune ARTE. Este vorba de „À la rencontre de l’âme roumaine” (În­tâlnire cu sufletul românesc), un documentar difuzat de celebrul post de televiziune francez ARTE.

Film, început pe patul de spital

Povestea a început în timp ce vedeta se lupta cu cea mai cruntă boală. „Am scris scenariul filmului stând prin spitale, în 2019, apoi în 2020, am filmat pe ascuns, nimeni nu a ştiut că toată luna septembrie am colindat Ro­mânia. Premiera a fost la finele lui noiembrie, 2021. Filmul pornește de la o temă dată de cei de la ARTE, care au ales mai mulţi artişti din lume şi le-au propus să facă filme despre căutarea de sine.

Imediat m-am gândit la ţara mea, ca­re a adunat de-a lungul timpului, între ho­tarele ei, treizeci şi două de naţionalităţi. Numai în arborele ge­nea­logic al fa­miliei mele sunt nouă. Dar nu nea­părat această di­versitate spec­ta­culoasă e importantă pentru mine, ci faptul că în România, ţară aflată la con­­fluenţa atâtor drumuri, cu atâtea naţio­na­lităţi, există o mare ar­monie.

Când în toa­tă Europa patriotis­mul se confundă tot mai mult şi mai pe­riculos cu naţio­nalismul ex­tre­mist, me­sajul cel mai im­portant pe care am vrut să-l dau este că, în România, naţio­na­li­tăţile se includ, nu se exclud: saşi, un­guri, hu­ţuli, ru­teni, li­poveni, greci, armeni… toţi sunt ro­mâni, vorbesc aceeaşi limbă, îşi păs­trea­­ză datinile spe­cifice naţionalităţii lor, dar le includ în marea istorie a inimii româneşti. Filmul acesta este, prin­tre altele, manifestul meu împo­tri­va ex­tre­mis­mu­lui!

Dar, odată drumul pornit, sim­bo­lu­rile lui s-au multiplicat. Când i-am pre­zentat pro­ducătoarei fran­ceze scenariul, când a citit acolo că eu voi fil­ma în sate cu trei locuitori, prin­tre oameni care nu s-au abătut nicio clipă de la tradiţiile lor, a râs. Sin­cer. Mi-au zis că nu mai există aşa ceva, că ro­man­ţez totul, că va fi un eşec.

Chiar şi regi­zo­rului au în­ceput să-i tremure pan­talonii. Ne-au finanţat pro­iectul mai mult pentru că e pandemie și rămăseseră cu o grămadă de bani din producţii nerealizate. Nu pen­tru că au crezut în ceea ce le propuneam. „Ro­manţe, romanţe!” a stri­gat după mine, dar i-am de­monstrat contrariul”, a povestit Rona Hartner pentru Formula As.

Cancerul Ronei Harnter a intrat în remisie totală

În prezent, în timp ce filmul a fost aplaudat după difuzare, Rona Hartner e cea mai fericită pentru că e sănătoasă. După doi ani petrecuți prin spitale, știe că boala ei, cancerul, e în remisie totală.

„Slavă Domnului, sunt sănătoasă. La doi ani du­pă ce am învins cancerul, analizele sunt perfecte. Nu am sechele după chimioterapie, am un tonus bun. Sunt vaccinată anti-Covid, îmi văd de viața mea: cânt, compun, dansez, înot, mănânc sănătos. Dar starea cea mai bună mi-o dă munca. În pe­rioa­da aceasta de pandemie, aproape interzisă reali­zărilor artistice, eu mă bucur să am destul de multe”, a mai spus Rona Hartner pentru sursa citată.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre