Simona Ionescu / Redactor Șef

Scandal în lumea artei. Colecționarul Mugrabi, acuzat de fosta nevastă pentru un tablou de 2 milioane $

Scandal în lumea artei. Colecționarul Mugrabi, acuzat de fosta nevastă pentru un tablou de 2 milioane $
Cearta în urma divorțului dintre colectionarul de artă Mugrabi și fosta soție pare că nu se mai termină. Fosta doamnă Mugrabi face acuzații grave, iar totul are legătură cu un tablou de 2 milioane de dolari.

Despre marele colecționar de artă David Mugrabi, Rețete și vedete a mai scris. David și Libbie Mugrabi au fost căsătoriți între 2005 și 2020. Cei doi au împreună doi copii, Rosemary și Joseph, despre care se spune că ar avea 14, respectiv 12 ani.  David Mugrabi este de origine siriană, iar familia sa are o avere estimată la 5,5 miliarde de dolari americani. 

Mugrabi este aproape o legendă în lumea artei. Acesta deține cea mai mare colecție cu operele lui Andy Warhol din lume.  La momentul divorțului, Libbie i-a cerut fostului soț suma de 100 de milioane de dolari. Nu se știe exact care a fost suma încasată în urma divorțului. 

Colecționarul de artă Mugrabi, acuzat de fosta nevastă. I-ar fi dat artă deteriorată 

Tabloul de Andi Warhol, care ar fi deteriorat

Luna trecută, un judecător al Curții Supreme din Manhattan le-a ordonat soților Mugrabi să facă schimb de lucrări de artă și mașini. Totuși, se pare că schimbul nu a fost pe placul lui Libbie, căci aceasta a depus, imediat după, plângere la poliție contra colecționarului. Motivul? Mugrabi ar fi încerca să-i paseze artă deteriorată. Mai exact, este vorba despre un tablou semnat Andi Warhol în valoare de 2 milioane de dolari. 

Mai mult decât atât, Mugrabi ar fi încercat același lucru și cu un Basquiat evaluat la 6,5 ​​milioane de dolari. Partea lui Libbie susține că arta este deteriorată și ca urmare ar putea valora mult mai puțin. O sursă a afirmat că Warhol „are linii negre din cauza deteriorării de la apă” și „zgârieturi” și că Basquiat este un „colaj care a fost deteriorat” cu „o parte a hârtiei care se ridică de pe pânză”.

Partea ei susține, de asemenea, că David și-a folosit propria familie pentru a evalua arta. „Se pare că încercau să arunce arta la ușa din față”, a spus un prieten. „Au încercat să părăsească lucrările. În cele din urmă, ea a ajuns să cheme poliția să ia înapoi arta, a mărturisit sursa. 

Foto: Page Six, Facebook

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre