Semne că ești extrem de inteligent, chiar dacă nu simți că ești. Se pare că există unele trăsături pe care oamenii foarte inteligenți le împărtășesc, care îi deosebesc de restul, făcându-i să strălucească. Mai jos, am enumerat câteva semne de înaltă inteligență pentru a determina dacă o aveți pe oricare dintre ele.
Te plângi cu respect
A vorbi cu respect atunci când observați că ceva nu este corect, fie la locul de muncă, fie în afară, este un semn de inteligență emoțională. Deși poate părea că pur și simplu îți place să te plângi, arată de fapt că ești conștient de mediul tău.
Înțelegi impactul pe care lucrurile negative îl pot avea asupra altor persoane și nu doar asupra ta, făcându-te să simți că trebuie să ridici o plângere.
Vorbești cu tine însuți
Oamenii de știință cred că există uriașe beneficii în a ne asculta vorbind. Să te auzi spunând că ceva are un impact diferit asupra creierului tău decât citirea sau gândirea la asta.
De fapt, a fost legat de a fi mai umil, de a face față mai bine emoțional și de a fi mai capabil să cântărești deciziile și alte perspective. Acest lucru, la rândul său, indică o inteligență emoțională mai mare.
Ai un bun control de sine
A putea rezista tentațiilor și aștepta este un semn de inteligență, mai ales în rândul adolescenților. Cercetările au arătat că persoanele mai inteligente decât media au un control mai mare de sine, mai ales în ceea ce privește dieta lor.
De fapt, autocontrolul s-a dovedit a fi unul dintre cele mai bune moduri de a avea o viață sănătoasă și, cu cât mai devreme, cu atât mai bine.
Poți fi singur
Oamenii cu inteligență emoțională ridicată sunt, în general, în regulă să rămână singuri cu gândurile și ideile lor și nu trebuie să socializeze tot timpul pentru a fi fericiți. Deoarece pot fi atât de prinși de propria lor agendă, nu le este teamă să lipsească atunci când nu participă la evenimente sociale.
În schimb, au doar câțiva prieteni apropiați și se bucură de timpul pe care îl au pentru ei înșiși.
Ciorbă din ciuperci pleurotus, preparată de Lucian Barna
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook