Simona Ionescu / Redactor Șef

Sfaturi de la cel mai bătrân model din lume. A împlinit 100 ani, a avut contract cu Casa Albă și e agilă ca o adolescentă

Sfaturi de la cel mai bătrân model din lume. A împlinit 100 ani, a avut contract cu Casa Albă și e agilă ca o adolescentă
Designer de interior, femeie de afaceri, actriță și mai presus de toate un model apreciat de întreaga lume. Iris Apfel a împlinit 100 de ani și nu și-a pierdut din frumusețe și a fost preferata celor de la Casa Albă.

A făcut carieră în domeniul textilelor alături de soțul său timp de 42 de ani și a avut contract cu Casa Albă pe durata a nouă președinți. Dincolo de toate, Iris Apfel rămâne cel mai bătrân model din lume. Care însă nu-și arată vârsta.

Icoana modei

E fenomenală! Așa ar putea fi descrisă într-un singur cuvânt Iris Apfel, o icoană a modei, care în 2019 a semnat cu agenția de modele IMG la vârsta de 97 de ani. Prezentată într-un documentar din 2014, intitulat  Iris de Albert Maysles, femeia face senzație oriunde apare.

Se consideră „cea mai bătrână adolescentă din lume” și a lucrat ca designer de interior pentru cele mai mari firme, dar și pentru Casa Albă, decorând unul dintre cele mai frumoase locuri din lume în perioada a nouă președinți. A fost căsătorită cu Carl, iubirea vieții ei până în anul 2015, când acesta s-a stins la vârsta de 100 de ani.

Primul proiect major de modă l-a avut la 84 de ani

Iris Apfel, care a demonstrat întregii lumii că frumusețea nu are vârstă, a mărturisit că a avut primul proiect important de modă când avea doar… 84 de ani. Și iubește atât de mult ce face, încât susține că nu se va opri niciodată din muncă. „Primul meu proiect major în modă a apărut când aveam 84 de ani, deci chiar dacă sună ca un clișeu, vârsta este cu adevărat doar un număr.

Faptul că mă pasionează proiectele mele și că mă implic cu tot sufletul este ceea m-a ținut tânără. De aceea nu mă voi opri niciodată din muncă”, a declarat modelul pentru InStyle.

Cel mai bătrân model din lume a împlinit 100 de ani. Foto: Vogue, Daily Mail

La 97 de ani a semnat un  contract cu agenția de modele IMG

Pentru că toată lumea o adoră, după 90 de ani, Iris a semnat cu celebra agenție de modele IMG și a lansat și o colecție capsulă d modă cu HSN, precum și o colecție de articole decorative cu Grandin Road. Dar și o carte autobiografică, pentru care a fost, de asemenea, apreciată. La împlinirea a 100 de ani, Iris a mai făcut un lucru remarcabil. A făcut un parteneriat cu brandul de ochelari Zenni și a fost creată colecția Iris Apfel Zentennial Collection. Superba colecție cuprinde accesoriile care o reprezintă pe Iris: ochelari cu rame mari și colorate.

„La vârsta înaintată, dai greș numai dacă nu încerci”

„Oricine își îmbrățișează propria personalitate, stilul personal, cariera și oricare alt aspect al vieții este de neoprit. Cred că la vârstă înaintată dai greș numai dacă nu încerci. Să îndrăznești să faci ceva nou, fie că înveți un nou lucru, începi un nou job sau te îmbarci într-o nouă aventură necesită încredere. Am călătorit prin lume, ceea ce m-a inspirat întotdeauna în alegerile pe care le-am făcut. În designul meu se poate observa dragostea mea pentru arhitectură, decor și culorile și imprimeurile îndrăznețe.

Încerc să mă impulsionez din punct de vedere creativ pentru că asta face ca viața să fie distractivă. Îmi place ca fiecare zi să fie diferită, iar acest lucru se întâmplă numai dacă spui da oportunităților, dacă experimentezi mereu și rămâi curios”, a declarat cel mai bătrân model din lume

„O ținută nu este completă fără un accesoriu semnătură”

După o viață de muncă, Iris le-a dat și ceva sfaturi doamnelor și domnișoarelor care vor să arate ca în reclame. „Stilul nu se rezumă la cheltuit mulți bani. Nu este despre ce și creațiile cui porți, ci despre cum te simți când le porți. Nu vă temeți să fiți îndrăzneți și să încercați ceva nou. De asemenea, o ținută nu este completă fără un accesoriu semnătură – sau mai multe – care te ajută să îți exprimi individualitatea”, a spus Apfel într-un interviu pentru InStyle.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre