Simona Ionescu / Redactor Șef

TEST. 10 întrebări esențiale înainte de a spune marele „Da”. Cercetătorii au descoperit secretul cuplurilor longevive

TEST. 10 întrebări esențiale înainte de a spune marele „Da”. Cercetătorii au descoperit secretul cuplurilor longevive
Oamenii de știință au descoperit că există zece întrebări „esenţiale”, care ar trebui puse înaintea angajării într-o relație serioasă. Răspunsurile posoztive la acestea garantează succesul viitoarelor cupluri.

Un studiu realizat în Marea Britanie arată că relaţiile de cursă lungă rezistă atunci când sunt clădite pe prietenie, respect, aşteptări realiste, interese comune şi umor. Studiul, realizat la Universitatea Exeter, a fost susţinut de baronesa Fiona Shackleton. Aceasta este o celebră avocată specializată în divorţuri. Printre clienții ei se numără personalităţi precum Prinţul Charles, Paul McCartney sau Liam Gallagher.

În cercetare au fost citate cupluri, dar și avocaţi specializaţi în divorţuri, mediatori şi judecători. Astfel oamenii de ştiinţă să identifice zece aspecte cheie ale unei relaţii pe care partenerii de viaţă le pot accesa pentru a afla dinainte dacă au şanse să rămână împreună. Pe de altă parte, repetarea acestui exerciţiu poate ajuta cuplurile să îşi cultive în timp relaţia. Iată decio întrebările pe care orice parteneri de cuplu ar trebui să și le pună, nu numai la începutul relației, dar și pe parcursul ei.

Cele zece întrebări esențiale pentru fiecare cuplu

– Suntem o alegere bună unul pentru celălalt?

– Avem o relaţie de prietenie solidă?

– Ne dorim aceleaşi lucruri în relaţia noastră şi de la viaţă?

– Aşteptările noastre sunt realiste?

– În general, vedem ce e mai bun unul la celălalt?

– Depunem amândoi efort pentru a menţine relaţia vie?

– Simţim amândoi că putem discuta liber şi putem comunica problemele unul altuia?

– Suntem amândoi determinaţi să cooperăm în vremuri grele?

– Când ne confruntăm cu situaţii dificile vom trage din greu pentru a o scoate la capăt?

– Beneficiază fiecare dintre noi de susţinerea celor din jur?

De ce a sprijinit baronesa Shackleton studiul

„Aceste zece întrebări esenţiale îi pot ajuta pe oameni atunci când doresc să afle dacă sunt compatibili cu o persoană cu care vor să îşi împartă viaţa şi semnalează importanţa rezolvării problemelor atunci când acestea apar, dar şi a cultivării relaţiei în timp”, a declarat Anne Barlow, cadru didactic la Universitatea Exeter şi cea care a condus studiul.

La rândul său, baronesa Shackleton a declarat că în cei peste 40 de ani de carieră ca avocat specializat în divorţuri a observat că „peste 50% dintre cei care m-au consultat în legătură cu un divorţ mi-au spus că au realizat, fie înainte sau imediat după ce s-au căsătorit, că sunt profund incompatibili cu partenerii lor”. De altfel, avocaţii şi judecătorii au identificat patru motive comune care conduc la destrămarea relaţiilor de cuplu. Acestea sunt: incompatibilitatea, aşteptările nerealiste, eşecul de a rezolva împreună problemele şi nereuşita în cultivarea relaţiei.

Pe de altă parte, ca fostă guvernatoare de şcoală, Shackleton a menţionat că mare parte din programele şcolare sunt direcţionate către educaţia pe teme de sex, droguri sau alcool, însă informaţiile sunt „prea puţine sau deloc despre cea mai importantă decizie pe care o ia o persoană, respectiv cu cine te aşezi la casa ta şi ai copii”.

Sursa foto: Pixabay

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre