Simona Ionescu / Redactor Șef

Uimitoare afacere! Iată cum s-a îmbogățit peste noapte Bruce Springsteen. A fost nevoie doar de o semnătură

Uimitoare afacere! Iată cum s-a îmbogățit peste noapte Bruce Springsteen. A fost nevoie doar de o semnătură
Muzicianul american Bruce Springsteen s-a ales cu o sumă astronomică, în urma unei tranzacții... muzicale. ce şi-a vândut companiei Sony Music întreg catalogul muzical şi creaţiile.

Cunoscutul cântăreț Bruce Springsteen şi-a vândut companiei Sony Music întreg catalogul muzical şi creaţiile. Conform anunțului făcut de Billboard, celebrul artist calcă pe urmele altor mari muzicieni care au decis să renunțe la drepturile de autor pentru creațiile lor. Springsteen și-a vândut creațiile pentru nu mai puțin de jumătate de miliard de dolari. Mai multe surse din industrie au confirmat informaţia pentru Variety. Totul s-a petrecut pe repede înainte, se pare.

Primele informații cu privire la tranzacția care acum este finalizată, au apărut abia luna trecută. Sursele au spus că acordul pentru muzica înregistrată – care include albume certifiate cu platină precum „Born to Run”, „Born in the U.S.A.” şi „Darkness on the Edge of Town” -, a fost finalizat, dar că cel privind dreptul de publicare este încă dezbătut. Înainte de această tranzacție, valoarea financiară a lui Bruce Springsteen era eestimată la 500 de milioane de dolari, potrivit „Celebrity Net Worth‟.

Cât de bogat este, de fapt, Bruce Springsteen

Springsteen a colaborat cu Columbia Records, care aparține de Sony Music, încă din 1972. În  anii 1990 el a achiziţionat drepturile pentru propria muzică în cadrul unei renegocieri a contractului. Bruce Springsteen este unul dintre artiştii de mare succes în ultima jumătate de secol. Acesta a vândut, doar în SUA, albume în 65,5 milioane de copii, potrivit RIAA, şi cu un catalog care generează sute de versiuni anual.

Billboard estimează că albumele lui Springsteen au generat venituri de aproximativ 15 milioane de dolari în 2020. De asemenea, s-a spus că  întreaga sa creație îi aduce în conturi aproximativ 80 de milioane de dolari anual. Este cunoscut că, pe lângă muzica înregistrată, artistul susţine unele dintre cele mai profitabile turnee din istorie. De exemplu, în ultimul deceniu, înainte de pandemie, turneele lui au generat peste 840 de milioane de dolari, potrivit Pollstar.

Lucruri mai puțin știute despre Bruce Springsteen

În mod ironic, Springsteen, care se știe, nu a suportat să aibă niciodată șefi, a primit porecla de „The Boss‟. Potrivit „biography.com”, Bruce Springsteen și-a câștigat pseudonimul în anii 1960 în timp ce cânta cu diverse formații în Jersey, unde a întâlnit și membrii a ceea ce avea să devină E Street Band. El colecta în mod regulat câștigurile din concerte și le împărțea în mod egal între colegii săi de trupă. El fiind omul cu banii, aceștia îl strigau „Șeful”.

Springsteen a generat controverse în vara acestui an când a anunțat că la spectacolul său de pe Broadway nu va permite accesul persoanelor vaccinate anti-Covid cu vaccinul AstraZeneca, deoarece serul nu era autorizat de Federația pentru Alimente și Medicamente din SUA.

În vârstă de 72 de ani, artistul a fost căsătorit de două ori. Primul său mariaj a fost cu actrița Julianne Phillips în 1985, după ce a întâlnit-o în timpul unui turneu. Căsătoria nu a durat mai multe de patru ani după care Springsteen a început o relație cu cântăreața de rezervă de la „E Street Band”, Patti Scialfa. S-a mutat cu Patti, iar în 1991, erau deja căsătoriți. Cuplul are trei copii – două fete pe nume Evan și Jessica și un băiat Samuel.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre