Simona Ionescu / Redactor Șef

Uimitor! Modul total neobișnuit în care se antrenează una din cele mai cunoscute jucătoare de tenis

Uimitor! Modul total neobișnuit în care se antrenează una din cele mai cunoscute jucătoare de tenis
Una din cele mai active jucătoare de tenis din lume are un mod total aparte de a se antrena. Ceea ce face ea e de necrezut. Și totuși, e real, avem dovada.

Elina Svitolina este una dintre cele mai active jucătoare de tenis din circuit pe Instagram, sportiva din Ucraina delectându-și fanii cu tot felul de postări. Sportiva are peste 685.000 de fani care așteaptă zilnic postările tinerei.

Aflată în Tenerife, acolo unde pregătește noul sezon din circuitul WTA, Elina și-a delectat recent urmăritorii de pe Instagram cu o nouă modalitate de antrenament. Dincolo de ceea ce face pe terenul de tenis, ucraineanca a dovedit că e foarte atentă să își mențină trupul suplu.

Dar și echilibrul e foarte important pentru ea. De aceea, pentru subțirimea taliei și pentru a-și îmbunătăți echilibrul, Elina Svitolina se antrenează zilnic dansând din buric în timp ce o atenție deosebită e pentru menținerea pe cap a unei sticle cu apă.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Elina Svitolina (@elisvitolina)

Inovatorul exercițiu a produs sute de comentarii în rândul fanilor, aceștia spunându-i, printre altele, Elinei că se pricepe din plin la acest stil de dans din buric.

Dansul din buric  aduce multe beneficii sănătății

Numele de dans din buric este adaptarea în limba română a termenului francez „danse du ventre” (dans din pântec), denumire apărută în Franța, în 1893. Dansul din buric este practicat la scară largă de vedete din toată lumea pentru întreținere. Și în România, în anii trecuți au fost deschise clase de dans din buric, aceste cursuri promițându-le participantelor un trup cu talie de viespe.

Se spune despre dansul din buric că este cea mai veche formă de dans. Un dans inventat de egiptence în perioada anilor 7.000 și 5.000 î. H. Mișcările unduitoare ale dansului, asemănătoare deplăsării unui șarpe, s-au regăsit în tradițiile Egiptului Antic, Babilonului, Mesopotamiei, Persiei și Greciei și au avut drept scop pregătirea femeii, prin intermediul ritualurilor religioase dedicate zeițelor, ca să devină mame.

„S-a dovedit medical că mișcările respective, practicate în timpul travaliului, ajută fătul să se poziționeze corect pentru a veni pe lume, iar pe de altă parte, expulzia fătului e mai ușoară și nedureroasă pentru mamă”, arată Roxana Ienovan, psiholoaga care, în anii trecuți a deschis la Timișoara prima școală de dans din buric.

Alte avantaje ale practicării dansului egiptean clasic, spune Roxana, sunt că: îmbunătățește memoria și inteligența kinestezică (îți conștientizezi mai bine corpul, îți exersezi memoria prin numărul de pași pe care îi faci, arată dansatoarea), activează urechea muzicală.

Sursa  foto: Instagram

13 concurenți se vor lupta în finala sezonului iUmor. Când va fi difuzată

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre