Un nou studiu arată care sunt semnele care indică problemele în cuplu. Studiul respectiv a analizat peste un milion de postări de pe platforma online Reddit. Acesta a arătat că în diferite conversații oamenii foloseau anumite cuvinte, care s-au schimbat în mod semnificativ. Uneori limbajul folosit în cuplu s-a schimbat chiar cu mai multe luni înainte ca soarta unei relații să fie decisă.
Schimbările limbajului înainte de despărțire
Acesta este primul studiu care analizează cum ar putea limbajul natural să prezică o despărțire. Cât de mult timp persistă tiparele de limbaj ale oamenilor. Potrivit rezultatelor, schimbările ating un apogeu în săptămâna despărțirii. În general revin la normal după șase luni de la despărțirea partenerilor.
Însă, chiar dacă aceste schimbări sunt semnificative la o primă vedere, modificările au implicat cel mai mult pronumele folosite în fiecare zi, ceea ce înseamnă că pentru majoritatea oamenilor schimbările sunt aproape invizibile.
„Se pare că chiar și înainte ca oamenii să-și dea seama că o despărțire este pe cale să se întâmple, viețile lor încep să fie afectate. Nu remarcăm de obicei cât de des folosim prepoziții, articole sau pronume, însă aceste cuvinte se pot schimba într-un anumit mod atunci când o persoană trece printr-o transformare emoțională. Ne pot spune multe despre starea emoțională și psihologică”, a explicat Sarah Seraj, cercetător principal al studiului și candidat la un doctorat în psihologie de la Universitatea din Texas, Austin.
Ce cuvinte încep partenerii să folosească cel mai des înainte de o despărțire?
Care sunt semnele care indică problemele în cuplu. De asemenea, interesant este că nu a contat ce partener a inițiat despărțirea. Dacă era vorba despre un divorț sau un alt tip de despărțire, potrivit Science Alert.
Așadar, cum poți ști dacă o despărțire este pe cale să se producă? Studiul a arătat că oamenii încep să folosească mai des pronumele „eu” și „noi” înainte de o despărțire. De asemenea, foloseau cuvinte asociate cu procesarea cognitivă, ceea ce indică, de fapt, că partenerii se confruntă cu anumite probleme sau nemulțumiri.
„Uneori, folosirea cuvântului eu este corelată cu depresia și tristețea. Atunci când oamenii suferă de depresie, aceștia au tendința să se concentreze doar asupra lor și nu mai pot relaționa la fel de mulți cu cei din jur”, a mai precizat Seraj.
Sursă: descopera.ro
Pamela Anderson, pe tocuri în bucătărie. Spune că dieta vegană face minuni în dormitor
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook