Simona Ionescu / Redactor Șef

Vedeta din Dune, Timothée Chalamet, a schimbat moda bijuteriilor masculine. Armate de fani îl urmează

Vedeta din Dune, Timothée Chalamet, a schimbat moda bijuteriilor masculine. Armate de fani îl urmează
Vedeta din Dune, tânărul actor Timothée Chalamet sparge tabuurile bijuteriilor pentru bărbați. Acesta adoră colierele și nu se sfiește să afișeze unele care, secole la rând au fost purtate exclusiv de femei.

Lui Timothée Chalamet îi plac mult bijuterii și nu face discriminare între feminine și masculine. Le adoră și le poartă. Tânărul actor nu și-a propus în mod explicit să spargă tabuurile legate de bijuteriile pe care le pot purta bărbații, dar asta i-a ieșit.

De fapt, este chiar rar să îl vezi pe Timothée fotografiat fără o serie de lanțuri. Uneori metalice strălucitoare și ticăitoare la încheieturile mâinilor și în jurul gâtului. În special, actorul pare să prefere creațiile de top de la Louis Vuitton, Vivienne Westwood și Cartier pentru aparițiile sale senzaționale (și adesea androgine) pe covorul roșu.

Bijuterii actuale și vintage, în preferințele actorului

La ediția din 2019 a Globurilor de Aur, de exemplu, el a isterizat internetul apărând echipat cu un ham strălucitor semnat Louis Vuitton. La Oscarurile din 2020 a prins o broșă Cartier Tradition din 1955 pe jacheta Prada Re-Nylon. Aceasta e o colecție realizată în întregime din nylon regenerat, obținut prin reciclarea materialelor plastice recuperate din oceane.  Chalamet a ridicat astfel stindardul unei concepții sustenabile a glamourului hollywoodian.

În timpul turneului de presă pentru promovarea filmului Dune, Chalamet a purtat o pălărie de broșe futuriste de epocă Cartier: o Insectă Bionică din 1999, mai exact un gândac din aur, diamante și cuarț fumuriu; o creație din platină din 1913, împodobită cu diamante și perle; și o a treia bijuterie de epocă din aur alb de 18K, diamante și onix.

Printre cele mai recente achiziții ale sale din cadrul casei Cartier se numără un ceas Tank à Vis din 2002 cu fus orar dublu, un inel Santos Dumont Hawk’s Eye, un inel Tank din aur alb și onix, o suită de piese Panthère de Cartier și un inel Love. Pe scurt, o listă lungă. Care conține unele dintre cele mai faimoase și râvnite creații ale mărcii. Fiecare cu propria poveste și semnificație specifică.

Linia Love, de exemplu, este inspirată de centurile de castitate și simbolizează o relație amoroasă de durată. Colecția Tank își are rădăcinile în evenimentele din Primul Război Mondial.  Louis Cartier a fost inspirat de noile tancuri Renault desfășurate pe Frontul de Vest. Chalamet, căruia îi place să joace roluri în modă, poate face cu siguranță diferența între o brățară din linia Juste un Clou și una din colecția Trinity, scrie Vogue.

Timothée Chalamet, bărbatul care poartă șiraguri de perle

Dar iubește creațiile lui Vivienne Westwood. Gândiți-vă doar la colierul din femururi cu diamante. Pe care, la premiera londoneză a filmului Bones and All (noul film pe care l-a filmat cu Guadagnino), Timothée l-a asortat cu rochia albă Alexander McQueen. Era o trimitere explicită la subiectul filmului. În care, așa cum sugerează și titlul, joacă rolul unei tinere canibale.

Să nu uităm chokerul pe care l-a purtat la Milano, pe 12 noiembrie anul trecut, cu ocazia prezentării aceluiași film. Un dublu șir de perle punctat, din nou, de oase. A fost contrapunctul perfect al puloverului cu guler tip crew-neck. Înclinația evidentă a lui Chalamet pentru lucrurile frumoase, precum și pentru lucrurile încărcate de semnificații simbolice și emoționale, are efectul inevitabil de a-i spori farmecul de idol romantic al unei întregi generații.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre