Simona Ionescu / Redactor Șef

Vedetele încălțămintei de iarnă 2002 – 2023 sunt niște cizme urâte UGG

Vedetele încălțămintei de iarnă 2002 – 2023 sunt niște cizme urâte UGG
La nu mai puțin de 44 de ani de la crearea lor, aceste încălțări au devenit vedetele sezonului de iarnă 2022 – 2023. Toate persoanele atente la modă și trenduri sunt, brusc, obsedate de ele.

Da, stiliștii au stabilit, dar mai ales influencerii din domeniu au făcut-o: în 2023, vom purta și mai mult tradiționala cizmă UGG acasă și în oraș. Aceste cizme parcă fără formă, din piele de oaie, cu blana naturală a animalului pe interior nu sunt deloc de modă veche. Asta în ciuda faptului că vârsta lor a ajuns la 44 de ani. Anul acesta a fost lansat un model nou, cu platformă.

Cizmele – șoșoni din piele de oaie au fost inventate de un surfer australian, Shane Stedman. El le-a creat pentru a-și putea încălzi rapid picioarele după timpul petrecut la surfing în apele înghețate din jurul Australiei. În 1971, Stedman a înregistrat marca UGH-BOOTS în Australia, în 1982 înregistrând și marca UGH.

Între timp, în 1978, alt surfer australian, Brian Smith, a dus cu el în America mai multe perechi de cizme australiene făcute din piele de oaie pe care le-a comercializat în New York și California. Așa că a înființat, în America, compania UGG Australia Footwear. Toți surferii din California au fost înnebuniți după cizmele sale. Apoi le-au descoperit și actorii de la Hollywood. În 1985, Smith a depus o cerere de înregistrare a logo-ului UGG în SUA, aceasta fiindu-i acordată în anul 1987.

UGG sunt făcute din piele de oaie sau căprioară, cu blană naturală în interior

Toate fashionistele știu că UGG sunt pantofi practici, pentru fabricarea cărora se folosește doar piele naturală de oaie. Acesta e prelucrată special, obținându-se un material numit „față dublă”. Datorită acestei tehnologii, cizmele nu sunt doar ușoare, ci și călduroase. Nu există căptușeală; în schimb este un strat de blană naturală. Unii producători, în efortul de a îmbunătăți calitatea produselor, preferă pilea și blana de la oi din rasa merinos, care sunt mai moi și rețin mai bine căldura decât pielea obișnuită de oaie.

Modelele moderne de producție în masă sunt realizate din piele de căprioară. Pentru tălpile acestor cizme se folosește un cauciuc spumat special. Prin urmare, UGG sunt aproape lipsite de greutate, dar în același timp surprinzător de călduroase. Talpa este legată de partea superioară printr-o cusătură specială,  „încrucișată de mocasin”, nu numai foarte rezistentă, dar și cu aspect neobișnuit.

Supermodelele se încalță în UGG

Până acum este bine cunoscut faptul că cizmele UGG sunt purtate constant de zeci de ani, însă în prezent, revenirea lor e chiar obsesivă. Multe celebrități sunt văzute purtând încălțămintea călduroasă și nu este absolut nicio crimă să porți fără rușine acești pantofi minunați la serviciu din nou. UGG sunt o piesă de bază în garderoba fetelor la modă, cum ar fi supermodelele Elsa Hosk, Gigi și Bella Hadid.

Iar ultima noutate că e un model esențial din seriile UGG,  cizma Mini Classic a fost înlocuită cu o nouă versiune cu o platformă XL. Cum se poartă? La fel ca Bella Hadid, cu o pereche de șosete imaculate și pantaloni scurți.  Sau, asortând  încălțările,  la fel ca Elsa Hosk și Gigi Hadid, cu un look monocrom de tricotaje pentru a ne asigura o toamnă confortabilă și elegantă. Mereu la modă, UGG rămân o bună investiție pentru a petrece iarna în condiții de căldură.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre