Simona Ionescu / Redactor Șef

Video. Moment jenant pentru Harry la încoronarea tatălui. Britanicii au râs cu lacrimi

Video. Moment jenant pentru Harry la încoronarea tatălui. Britanicii au râs cu lacrimi
Prințul Harry a fost invitat și a participat, singur, fără Meghan sau copii, la încoronarea tatălui său care a devenit, sâmbătă, oficial, Regele Charles al III-lea.

Toate privirile au fost ațintite pe mezinul regelui. Întreaga familie regală e supărată pe prințul Harry după ce acesta a oferit interviuri explozive, a scris o carte tulburătoare și a apărut într-o serie Netflix în care face dezvăluiri amare și inconfortabile pentru rudele sale.

@royalmashup Don’t mess with the royal family! #princeharry #princeharryandmeghan #familydrama #royalfamily #payback #short ♬ Cold as Ice – Foreigner

În timpul ceremoniei de încoronare britanicii s-au amuzat copios pe seama prințului. Cei care au urmărit ceremonia în transmisia live oferită, au văzut cum chipul prințului Harry a fost acoperit de pana decorativă a caschetei purtată de mătușa sa la ceremonie. Aceasta purta uniformă militară de paradă, iar cascheta avea o pană înaltă roșie, care i-a acoperit complet chipul prințului în transmisiile live realizate cu camere fixe.

Evitat de familie

Dincolo de toate, prezența ducelui la încoronarea Regelui Charles al III-lea a marcat prima sa apariție publică alături de familia regală de când a lansat o serie de acuzații la adresa familiei în controversata sa carte de memorii Spare. În general nu a fost foarte comunicativ la ceremonie. El a schimbat câteva replici  cu verișoara lui, prințesa Beatrice şi cu soţul ei, Edoardo Mapelli Mozzi, atunci când a intrat în biserică, sâmbătă.

Familia l-a ignorat pe prințul Harry la încoronarea regelui

De asemenea, el a salutat şi le-a zâmbit oaspeților, în timp ce a mers, singur, în naosul mănăstirii. La ceremonie, ducele a pe costum medaliile dobândit în timpul serviciului militar din Afganistan şi de la Jubilee  şi o stea Royal Victorian Order la gât. El nu a apărut la balconul Palatului Buckingham în finalul ceremoniei, Palatul confirmând că acesta nu a avut niciun rol formal în cadrul evenimentului.

Harry doar a făcut act de prezență

Prințul Harry a făcut doar act de prezență la încoronarea tatălui său, el neavând niciun rol formal la ceremonie.   Ducele de Sussex, a privit momentul încoronării din rândul al treilea, cu chipul acoperit de pana roșie a celei din fața sa, mătușa sa, sora regelui, prințesa Anne. În primul rând, la ceremonia de încoronare, au stat William și Kate, împreună cu copiii lor, dar și fratele regelui, prințul Andrew, alături de fosta sa soție, Sarah Ferguson.

După încoronare prințul Harry a luat avionul și a zburat la soția sa, în California

La finalul ceremoniei, prințul Harry a plecat singur în mașină și, la numai câteva ore după încoronarea tatălui său, s-a întors în California, la bordul unui avion British Airways. El s-a grăbit să ajungă acasă, la Meghan și la cei doi copii ai lor, unde urma o a doua sărbătoare. Pe 6 mai, fiul ducelui și al lui Meghan Markle, Archie, a împlinit patru ani.

Prinţul Archie şi-a petrecut ziua cu mama sa Meghan, ducesa de Sussex, în casa lor din SUA. Potrivit presei internaționale, însoțitorii de bord ai British Airways au confirmat agenției de presă AP că Harry a fost în avion, dar au precizat că nu au permisiunea să discute despre călătoria lui.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre