Simona Ionescu / Redactor Șef

Vopsea de păr 100% naturală. Veți arăta fantastic, fără a mai apela la chimicale. Trucuri puțin cunoscute

Vopsea de păr 100% naturală. Veți arăta fantastic, fără a mai apela la chimicale. Trucuri puțin cunoscute
Vă puteți vopsi părul în mai multe moduri. La salonul de coafură, singure acasă cu vopsea din comerț sau folosind un colorant. Ce spuneți să încercați și vopseaua naturală? Iată și câteva trucuri.

Vopselele de păr tradiționale pot conține substanțe chimice potențial toxice și dăunătoare, precum amoniacul sau parabenii. O modalitate de a evita aceste substanțe chimice este să optați pentru vopseaua de păr naturală, care folosește adesea ingrediente pe care le aveți acasă. Aceste trucuri vă sunt de mare ajutor.

Suc de morcovi pentru un portocaliu splendid

Potrivit informațiilor oferite de www.healthline.com, pentru a da părului o nuanță roșiatică-portocalie, puteți apela la ajutorul sucului de morcovi. În funcție de culoarea părului tău, nuanța poate dura câteva săptămâni. Amestecați sucul de morcovi cu un ulei purtător, cum ar fi uleiul de cocos sau de măsline. Aplicați amestecul generos pe părul dumneavoastră. Lăsați amestecul să se fixeze cel puțin o oră. Clătiți cu oțet de cidru de mere. Puteți repeta acest lucru a doua zi dacă culoarea nu este suficient de puternică.

Suc de sfeclă pentru un roșu perfect

Dacă vă doriți o nuanță roșie mai intensă, cu nuanțe mai reci, optați pentru suc de sfeclă în loc de suc de morcovi. Pașii pentru a folosi sucul de sfeclă ca vopsea naturală de păr sunt asemănători cu cei pentru sucul de morcovi. Amestecați sucul de sfeclă cu un ulei purtător. Aplicați amestecul generos pe păr, apoi înfășurați-vă părul. Lăsați amestecul să se întărească timp de cel puțin o oră înainte de a-l spăla.

Henna, cea mai durabilă vopsea de păr

Henna, cea mai durabilă opțiune de vopsea naturală

Henna este un colorant natural pe bază de plante care este folosit în mod tradițional pentru a crea tatuaje temporare direct pe piele. De asemenea, poate fi folosită pentru a vă vopsi părul în roșu. Henna vine sub formă de pudră și este probabil cea mai durabilă și vibrantă opțiune de vopsea naturală pentru păr.

Culoarea poate dura până la patru-șase săptămâni. Amestecați ½ cană cu henna cu ¼ cană cu apă până când produsul devine omogen și are consistența unui piure de cartofi. Dacă este necesar, mai puneți apă. Vopsiți părul și acoperiți cu o folie de plastic și lăsați să stea timp de aproximativ două ore, dar e posibil să stați cu vopseaua chiar și șase ore. Spălați-vă părul. să-l condiționați.

Sucul de lămâie deschide culoarea părului

Sucul de lămâie poate ajuta la îndepărtarea treptată a pigmentului din păr, luminându-l în timp. Cel mai bine este folosit pentru a obține în mod natural reflexii sărutate de soare. Pentru a folosi sucul de lămâie pentru a vă colora părul, turnați sucul într-o sticlă cu pulverizator. Pulverizați sucul din abundență pe părul dumneavoastră.

Folosiți un pieptene pentru a răspândi și separa sucul uniform prin părul dumneavoastră. Stați afară, la soare, pentru rezultate optime. Lăsați sucul de lămâie timp de cel puțin o oră, apoi spălați părul.  Puteți face acest lucru de mai multe ori pentru a obține efectul dorit, dacă este necesar. Acționează încet și va necesita probabil câteva sesiuni repetate.

Păr vopsit cu cafea

Puteți folosi cafea pentru a închide nuanța părului

O ceașcă de cafea preparată poate face minuni cu podoaba capilară. Vă poate ajuta să vă vopsiți părul cu o nuanță sau două mai închisă și poate chiar să acopere firele de păr alb.  Pregătiți o ceașcă tare de cafea neagră. Amestecați aproximativ ½ ceașcă cu cafea cu două linguri cu zaț de cafea și 1 ceașcă cu balsam de păr.

Aplicați amestecul pe părul curat și umed. Lăsați să acționeze timp de cel puțin o oră și spălați. Repetați procedura dacă este necesar. Cafeaua nu va oferi o schimbare drastică părului, iar culoarea nu va rezista foarte mult, dar este o opțiune foarte bună.

Transformați-vă părul folosind salvia

Dacă aveți părul șaten închis și vreți să îl închideți la culoare, salvia este o opțiune bună. Puneți la macerat ½ – 1 cană cu salvie uscată într-un litru de apă clocotită timp de cel puțin 30 de minute. Cu cât o lăsați mai mult la macerat, cu atât mai închisă ar putea fi nuanța. Lăsați apa să se răcească și strecurați salvia. După ce vă spălați și vă uscați părul cu prosopul, turnați apa de salvie peste părul dumneavoastră. Lăsați cel puțin o oră să acționeze, apoi spălați părul.

Ceaiul de mușețel, excelent pentru blonde

Ceaiul de mușețel, eficient pentru doamnele cu părul blond

Dacă vreți ca părul să fie mai deschis la culoare, ceaiul de mușețel vă poate. Este mult mai eficient mai ales pentru doamnele care au părul deja blond. Infuzați ½ cană cu flori de mușețel în apă clocotită. Lăsați amestecul să stea o jumătate de oră pentru a se infuza și răci, apoi strecurați florile.

Spălați părul, apoi clătiți cu ceaiul preparat de cel puțin zece ori. Lăsați să acționeze o oră, apoi spălați. Puteți folosi acest tratament o singură dată, dar este cel mai eficient atunci când este folosit cel puțin o dată pe săptămână pentru a menține culoarea frumoasă și strălucitoare.

Cum păstrați culoarea părului vopsit în mod natural

Pentru ca părul să arate perfect și culoarea să reziste cât mai mult, limitați utilizarea instrumentelor fierbinți, cum ar fi uscătoarele de păr, ondulatoarele și placa de păr. Atunci când folosiți instrumente de coafat fierbinți, aplicați pe păr un agent de protecție termică. Evitați să faceți dușuri fierbinți și nu vă spălați părul atunci când este nevoie. Folosiți un filtru de apă la duș, care poate ajuta la filtrarea substanțelor chimice care afectează culoarea, cum ar fi clorul și metalele grele.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre