Simona Ionescu / Redactor Șef

1 ianuarie 2024. Sfântul Vasile cel Mare. Cea mai puternică rugăciune care dezleagă farmecele și blestemele

1 ianuarie 2024. Sfântul Vasile cel Mare. Cea mai puternică rugăciune care dezleagă farmecele și blestemele
Considerat „păzitor de lucruri rele”, Sfântul Vasile cel Mare, este sărbătorit pe 1 ianuarie. În această zi preoții citesc Moliftele Sfântului Vasile cel Mare, una dintre cele mai puternice slujbe de alungare a demonilor. Credincioșii care citesc și această rugăciune vor scăpa de toate necazurile.

Farmece, blesteme, vrăji și orice alt lucru greu pe care l-ați avea se va duce odată ce veți citi pe 1 ianuarie această rugăciune foarte puternică către Sfântul Vasile cel Mare.

De Sfântul Vasile există obiceiul de a ura

Se spune că în noaptea Sfântului Vasile cel Mare cerurile se deschid pentru puțină vreme, de trei ori. Sfântului se știe că îi plăcea să petreacă și i-a cerut lui Dumnezeu să-i dea o zi. Așa a primit prima zi a Anului Nou. De fericire, Sfântul ar fi luat un clopoțel pe care l-a legat de o crenguță de busuioc, apoi s-a dus la Domnul să-i ureze cele bune. De atunci, de ziua Sfântului Vasile s-a păstrat obiceiul de a ura.

„Sfinte Vasile, glăsuitorule de Dumnezeu vino în ajutorul celor ce vor să înceapă a cânta laudele tale”

„În tot pământul s-a răspândit vestirea ta, că acela a primit cuvântul tău, prin care, cu Dumnezeiască cuviinţă ai învăţat, firea celor în fiinţă ai lămurit şi ai pus rânduială în obiceiurile oamenilor. Părinte cuvioase, preoţie împărătească, roagă pe Hristos Dumnezeu, să mântuiască sufletele noastre.

Moliftele Sfântului Vasile cel Mare

Veniţi popoare să cântăm cântare lui Hristos Dumnezeu, Celui Ce a despărţit marea şi a povăţuit pe poporul pe care l-a scos din robia egiptenilor, că S-a preaslăvit. Sfinte Vasile, glăsuitorule de Dumnezeu vino în ajutorul celor ce vor să înceapă a cânta laudele tale. Ci tu, părinte, îngăduitor fiind, ca un părinte, ne dai har din belşug.

„Patimile sufletului împreună cu ale trupului le-ai tăiat, Părinte Vasile”

Săltarea cea pătimaşă a tiraniei trupului ai înfrânat cu dragostea de înţelepciune. Pentru aceasta locuieşti întru Împărăţiile cele nestricăcioase, Sfinte Părinte Vasile. Umblând pe calea cea aspră a faptelor bune, ai ajuns la Cerescul podiş, cel neted şi liniştit şi pildă tuturor te-ai arătat, Mare Ierarhe Vasile. Patimile sufletului împreună cu ale trupului le-ai tăiat, Părinte Vasile, cu folos, cu sabia Duhului. Iar pe tine jertfă te-ai adus Stăpânului. Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Cinste Maicii Domnului. Amin!”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre