Simona Ionescu / Redactor Șef

Ziua în care a căzut ciocolată din cer

Ziua în care a căzut ciocolată din cer
Visul oricărui copil s-a împlinit ieri, în Elveția. Pur și simplu a nins cu ciocolată peste un oraș întreg.

A nins cu ciocolată  Lindt într-un oraș din Elveția, după o defecțiune a sistemului de ventilație fabrica omonimă.   Practic Mii de boabe de cacao zdrobite, ce stau la baza producției de ciocolată, au căzut din cer pe străzi, peste case și mașini.

Potrivit Daily Mail, reprezentanții fabricii de ciocolată Lindt din Olten, un oras intre Zurich si Basel, au liniștit locuitorii, garantând că praful de cacao este inofensiv. Cert este că locuitorii au avut un șoc când au văzut că a început să ningă cu pudră fină de culoare maro, care mirosea a ciocolată și care, în final, s-a stabilit că era de cacao.

Producția din fabrica de ciocolată a continuat în mod normal, iar compania spune că particulele din aer au fost complet inofensive pentru oameni sau mediul înconjurător.

Totul a pornit  de la o defecțiune înregistrată la sistemul de ventilație la fabricii, care a fost acum reparat, scrie Daily Mail.  Lindt este o marcă de ciocolată din Elveţia. Originile companiei datează din 1845.

Ce noutăți pregătește Lindt

În prezent, cunoscutul producător se pregătește să lanseze un nou sortiment, Lindt Crispy Sensations biluțe cu un miez „crispy” în centrul unui înveliş din ciocolată cu lapte. Deocamdată se pot cumpăra doar din magazinele specializate Lindt din Europa de Vest. Lindt mai lucrează şi la o serie de produse vegane, realizate pe bază de lapte din ovăz. Primele dulciuri de acest gen se vor numi „Hello” şi vor intra pe piața din Germania.  Acestea vor avea 3 arome: nuci de pădure, caramel sărat, şi cookies.

Pe de altă parte, în primele şase luni din acest an, vânzările organice au scăzut cu 8,1%, la 1,53 miliarde de franci elveţieni (1,4 miliarde de euro), în timp ce profitul net s-a redus la 19,7 milioane de franci elveţieni, de la 88,1 milioane de franci elveţieni în urmă cu un an, a informat Lindt & Spruengli.

Producătorii de ciocolată se confruntă cu o cerere redusă deoarece multe magazine au preferat să-şi facă stocuri de produse esenţiale şi au făcut mai puţine achiziţii impulsive în timpul pandemiei, conform Agerpres.

Sursa foto: Daily Mail

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre