Rugăciunea care se rostește pe 17 ianuarie către Sfântul Antonie cel Mare este foarte puternică și se citește pentru iertarea păcatelor, liniște și rezolvarea problemelor, dar și pentru a vă scăpa de farmece și blesteme.
„Și nu te uita la nevrednicia celor ce Te roagă”
„Bunule Părinte Antonie, cel ce durerile şi păcatele noastre le cunoşti, nu trece cu vederea glasurile de rugăciune ale celor ce aleargă la mijlocirea Ta. Și nu te uita la nevrednicia celor ce Te roagă, ci la slava şi mila lui Dumnezeu, pe care Tu L-ai mărturisit şi spre care se îndreaptă rugăciunea ce Ţi-o aducem.
„Fă şi din pustiul sufletului nostru, ars de necredinţă şi ros de patimi, loc plăcut Ţie”
O, slăvite făcător de minuni, părintele săracilor, ocrotitorul văduvelor, sprijinitorul orfanilor, vino cu obişnuita Ta îndurare în ajutorul nostru prin rugăciunile Tale către Dumnezeu. Ca să fim mângâiaţi în nevoi, ca să fim apăraţi de primejdii, de ispite şi de păcate.
Tu, cel ce ai făcut din pustiul Egiptului loc de preaslăvire a Marelui Dumnezeu şi a Mântuitorului, fă şi din pustiul sufletului nostru, ars de necredinţă şi ros de patimi, loc plăcut Ţie. În care să se sălăşluiască virtutea, prin Tine să se mărească numele Tău cel sfânt, al Tatălui, al Fiului şi al Sfântului Duh. Amin.”
Și-a dedicat viața rugăciunii și a trăit în singurătate
Cunoscut și ca sfântul minunilor, Antonie cel Mare s-a născut în Egiptul de Mijloc, în anul 250. Venit pe lume într-o familie de credincioși, s-a apropiat de Dumnezeu de mic copil și a simțit că trebuie să-L urmeze. După ce părinții au trecut la cele veșnice, și-a dat sora unei comunități de fecioare și s-a retras la marginea satului.
Iar la doar 20 de ani a decis să trăiască în singurătate și în rugăciune. 15 ani mai târziu, a plecat la marginea deșertului și timp de 20 de ani a trăit singur, rugându-se, fiind și părintele spiritual al mai multor călugări din deșertul egiptean. Tot în deșert și-a găsit și sfârșitul și a mers la Domnul în anul 365 d.Hr.
Sursă foto: Doxologia
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook