Simona Ionescu / Redactor Șef

20 iulie, Sfântul Ilie. Această rugăciune îndeplinește chiar și dorințele imposibile

20 iulie, Sfântul Ilie. Această rugăciune îndeplinește chiar și dorințele imposibile
Aducător de mari bucurii celor care se roagă cu suflet curat, Sfântul Ilie Tesviteanul este sărbătorit pe 20 iulie. Orice dorință ați avea, chiar și cele care vi se par imposibile, se vor împlini dacă veți citi această rugăciune puternică.

Legendele spun că Sfântul Ilie nu și-a cunoscut misiunea pe pământ. Acesta stă în cer și așteaptă sfârșitul lumii, când se va lupta cu căpetenia diavolilor. Făcător de mari minuni, Sfântul Ilie le este alături celor îi cer ajutorul. De ziua Sfântului, cei care vor să-și împlinească dorințele, să rostească această rugăciune aducătoare de mari bucurii.

„Apără orașele, satele și țara noastră de secetă, de foamete, de furtuni năpraznice, de cutremur”

„Depărtează de la noi, preamărite proorocule, prin mijlocirea ta către Domnul, dreapta mânie a lui Dumnezeu. Apără orașele, satele și țara noastră de secetă, de foamete, de furtuni năpraznice, de cutremur, de boli și răni aducătoare de moarte.

De neînțelegeri între frați, de năvălirea asupra noastră a altor neamuri și de războiul cel dintre noi. Prin rugăciunile tale, preamărite, întărește poporul nostru binecredincios și ajută-l în toate faptele lui bune.

„Judecătorilor dăruiește-le nepărtinire și lepădare de pofta câștigurilor”

Rugăciunea la sfântul Ilie aduce minuni în viața credincioșilor

Mijlocește, proorocule al lui Dumnezeu, păstoriților noștri râvna fierbinte către Dumnezeu, purtare de grijă pentru mântuirea sufletească a păstoriților, înțelepciune în purtare și învățătura, cucernicie și tărie în ispite.

Judecătorilor dăruiește-le nepărtinire și lepădare de pofta câștigurilor, dreptate și milă față de cei obijduiți. Tuturor cârmuitorilor purtare de grijă față de supuși, milă și dreaptă judecată.

„Să ne învrednicim de împărtășirea bunătăților celor veșnice în Împărăția lui Dumnezeu și a Mântuitorului nostru Iisus Hristos”

Iar dreptcredincioșilor supunere și ascultare față de cârmuitori, cum și îndeplinirea cu sârguință a tuturor îndatoririlor lor. Ca astfel, în pace și cucernicie, să petrecem veacul acesta.

Să ne învrednicim de împărtășirea bunătăților celor veșnice în Împărăția lui Dumnezeu și a Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Căruia I se cuvine cinste și închinăciune, împreună cu Tatăl cel fără de început și cu Preasfântul Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin!. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre