Simona Ionescu / Redactor Șef

24 februarie, Dragobete. Ce este interzis să faceți în această zi ca să aveți noroc în dragoste

24 februarie, Dragobete. Ce este interzis să faceți în această zi ca să aveți noroc în dragoste
24 februarie este ziua mult așteptată de toți românii, când uităm de necazuri și celebrăm dragostea.

Mâine e sărbătoarea românească a iubirii. Din cele mai vechi timpuri, românii au ținut cont de Dragobete de superstiții și obiceiuri.

24 februarie, Dragobete. Ce este interzis să faceți în această zi ca să aveți noroc în dragoste

Dragobetele rămâne una dintre cele mai vechi sărbători românești, care se cinstește încă din perioada dacilor. Chiar dacă este una dintre cele mai iubite zile, există totuși o serie de reguli de care toți românii vor ține cont, ca să le meargă bine în dragoste.

Tradiția spune că nici o doamnă sau domnișoară nu trebuie în această zi să spele, să calce sau să coasă, pentru a avea noroc în amor. Dar asta nu înseamnă că trebuie să vă prindă sărbătoarea cu casa în dezordine, pentru că nu veți mai atrage energiile pozitive.

Nimeni nu are voie să se certe și să verse lacrimi

În altă ordine de idei, nici femeile și nici bărbații nu au voie să se certe de Dragobete și nici să plângă. În caz contrar se crede că vor avea un an plin de greutăți și încercări. De asemenea, fetele și femeile trebuie să aibă flori proaspete în casă pe 24 februarie. Acestea se vor pune la icoane și vor aduce noroc în dragoste, împlinind toate dorințele. După ce florile se usucă, nu se aruncă, ci se păstrează până la sărbătoarea de Sânziene. Atunci pot fi puse pe apa unui râu.

Fetele trebuie neapărat să se întâlnească cu un băiat

Tot tradiția spune că fetele trebuie neapărat să se întâlnească cu un băiat, altfel se crede că vor rămâne singure tot anul. O relație dintre două persoane va rezista, dacă se vor săruta de Dragobete. Iar dacă vor observa o pereche de păsări, vor avea șanse mari să rămână împreună pentru totdeauna.

În unele părți ale țării s-a păstrat obiceiul ca fetele să-și pună busuioc sub pernă, în speranța că-și vor visa ursitul.

De Dragobete, este total interzisă sacrificarea animalelor.

Sursă foto: rtv

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre