Simona Ionescu / Redactor Șef

5 zile de vacanță pentru bugetari și copii. Școala începe pe 2 decembrie

5 zile de vacanță pentru bugetari și copii. Școala începe pe 2 decembrie
Veștile bune se țin lanț dinspre Guvern. A fost stabilit că se adaugă o zi liberă celor deja cunoscute ca sărbători legale în care lumea nu merge la serviciu și nici elevii la școală.

Urmează 5 zile de vacanță pentru bugetari și copii. Zilele libere se adună înainte de 1 Decembrie, când e celebrată Ziua Națională a României. Luni, 29 noiembrie, va fi zi liberă pentru elevi, preșcolari și profesori, a dat asigurări ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, înainte de ședința de Guvern de vineri.

Practic, se va facea astfel „punte” între cele două zile de weekend (sâmbătă și duminică) și sărbătorile legale de 30 noiembrie – Sfântul Andrei și 1 decembrie – Ziua Națională. De această minivacanță vor beneficia nu doar elevii și profesorii, ci și toți bugetarii.

Școlile și grădinițele intră astfel într-o minivacanță săptămâna viitoare, de luni până miercuri – 29 noiembrie – 1 decembrie. Astfel, elevii se vor întoarce la școală joi, 2 decembrie.

Cine sunt angajații care au liber și luni

Aceste prevederi se vor aplica pentru bugetari. Zilele libere la nivel național, pentru toți salariații, sunt 30 noiembrie și 1 decembrie. Acum, aceștia mai primesc o zi liberă, 29 noiembrie. Vor avea liber, pe 29 noiembrie, anagajații care reprezintă personalul instituţiilor şi autorităţilor publice. Pentru recuperarea zilei de muncă stabilită ca zi liberă, instituţiile şi autorităţile publice îşi vor prelungi corespunzător timpul de lucru până la data de 31 decembrie 2021.

„Prevederile nu se aplică magistraţilor şi celorlalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în ziua de 29 noiembrie 2021 şi nici participanţilor în aceste procese”, se mai arată în actul normativ votat vineri.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre