Simona Ionescu / Redactor Șef

Ghislaine Maxwell, arestată în cazul „Fetițele lui Epstein”, face valuri

Ghislaine Maxwell, arestată în cazul „Fetițele lui Epstein”, face valuri
În cursul zilei de azi, 6 iulie, Ghislaine Maxwell, arestată joia trecută, a fost transferată la New York pentru a fi dusă în fața unui judecător. Fosta iubită și parteneră de afaceri a milionarului Jeffrey Epstein este acuzată că a recrutat minore pentru a le plasa în paturile unor celebrități.

Procurorii au cerut unui judecător să programeze o ședință de înfățișare pentru vineri, ca Ghislaine Maxwell, de 58 de ani, să fie audiată. În prezent ea este închisă la Centrul de detenție metropolitană din Brooklyn.

După cum se știe, Maxwell, fiica magnatului de presă englez Robert Maxwell, a fost fosta iubită și asociată a lui Jeffrey Epstein, care s-a sinucis într-o închisoare din Manhattan, în luna august 2019. Era deținut acolo și aștepta începerea procesului în care FBI îl acuza de prostituție, trafic de minore și abuz sexual. În timpul anchetei a ieșit la iveală și rolul fostei iubite, Ghislaine fiind cea care le atrăgea și le convingea pe fetele minore să accepte relații sexuale cu bărbați din înalta societate, acolo unde Epstein și Maxwell se învârteau. Ea a negat săvârșirea infracțiunilor și atunci și acum.

Într-o scrisoare adresată unui judecător, duminică, 5 iulie, procurorii au spus că au comunicat cu avocatul apărării lui Ghislaine Maxwell, Christian Everdell, care ar dori ca vineri, la audiere, să se stabilească și o cauțiune pentru clienta sa. Procurorii nu sunt de acord, fiindcă există riscul ca Maxwell să dispară, ea având trei pașapoarte și niciun motiv ca să rămână în America, unde ar putea să fie condamnată la ani grei de pușcărie.

Foto: bussines insider

Prințul Andrew presat de FBI pentru a fi audiat în cazul „Fetițele lui Epstein”

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre