Simona Ionescu / Redactor Șef

A apărut o nouă vedetă la ASF. Salariu de 15.000 de euro lunar!

A apărut o nouă vedetă la ASF. Salariu de 15.000 de euro lunar!
Gata, s-a ocupat și șeful de președinte al ASF! Nu că ar fi fost liber, dar acum unsul este de la PNL. Cu un salariu uriaș, pe care ni l-a dezvăluit Capital.ro.

Românul care va beneficia, începând de astăzi, la un salariu la care cei mai mulţi dintre noi pot doar visa, va conduce una dintre cele mai importante instituţii din România: Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Nicu Marcu, candidatul propus de PNL, a fost numit miercuri, 24 iunie, preşedinte – membru executiv al Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), cu votul a 340 de parlamentari, 20 fiind „împotrivă”, exprimat în cadrul şedinţei Camerelor reunite.

Marcu primise cu o zi înainte, marţi, aviz favorabil din partea membrilor Comisiilor economice din Senat şi Camera Deputaţilor, în cadrul cărora a fost audiat. În favoarea candidatului PNL s-au pronunţat 51 de parlamentari, şase au fost împotrivă şi unul s-a abţinut.

Noul președinte îşi va începe mandatul pe locul devenit vacant prin demisia lui Leonardo Badea. Postul de şef al ASF este unul extrem de bine plătit, Nicu Marcu urmând să plece acasă cu circa 15.000 de euro în fiecare lună, adică 68.000 de lei.

Numirea noului preşedinte – membru executiv al Consiliului ASF se va face pe durata rămasă a mandatului început la data de 14 noiembrie 2018, potrivit Hotărârii Parlamentului României nr. 37/2018 privind numirea membrilor ASF.

Ce spune senatorul PSD Daniel Zamfir despre votul de astăzi?

„Salut faptul că ASF, în sfârşit, după o lungă perioadă, are un preşedinte. Acolo lucrurile sunt extrem de complicate. Singurul candidat a fost Nicu Marcu, a obţinut un vot covârşitor, toate partidele au decis să îl susţină. ASF avea nevoie de un şef. Sunt aproape opt luni de zile de când ASF este fără preşedinte. Lucrul acesta s-a resimţit puternic în piaţă.

Sper ca din acest moment să punem punct haosului de acolo, iar noul preşedinte să preia hăţurile şi să aşeze lucrurile în ordine, pentru că sunt foarte multe situaţii în care ASF nu face ceea ce trebuia să facă, nu este deloc un arbitru, sunt situaţii în care ASF practic nu există, sunt situaţii în care ASF e chiar de partea celor pe care chiar ar trebui să-i supravegheze şi să-i controleze”, a precizat, pentru Agerpres, preşedintele Comisiei economice din Senat, social-democratul Daniel Zamfir.

Citiți tot articolul pe Capital.ro

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre