Simona Ionescu / Redactor Șef

A explodat bomba în sportul românesc. Simona Halep a fost prinsă dopată. Tenismena a fost suspendată

A explodat bomba în sportul românesc. Simona Halep a fost prinsă dopată. Tenismena a fost suspendată
Niciodată fanii Simonei Halep nu s-ar fi așteptat la așa ceva și întreaga lume este șocată de acest anunț. Vedeta a fost găsită dopată cu substanțe interzise și suspendată temporar la US Open.

Locul 9 WTA, una dintre cele mai iubite sportive ale lumii, Simona Halep, a picat un test anti-doping la US Open 2022.

A explodat bomba în sportul românesc. Simona Halep a fost prinsă dopată. Tenismena a fost suspendată

Potrivit informațiilor oferite de Ben Rothenberg, sportiva a fost suspendată temporar de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului. Cu puțin timp în urmă, s-a anunțat că ea a fost depistată cu o substanță interzisă. Este vorba de substanța Roxadustat, un medicament anti-anemie care, spun specialiștii, s-ar folosi și în cazul bolilor la rinichi.

„Azi începe cel mai dificil meci din viaţa mea: lupta pentru dreptate”

La scurt timp după aflarea veștii, Simona a dat un mesaj pe rețelele de socializare, în care a explicat că nu va lăsa lucrurile așa și va lupta să demonstreze că este nevinovată. Și va face orice e posibil pentru a se face dreptate.

“Azi începe cel mai dificil meci din viaţa mea: lupta pentru dreptate. Am fost notificată că am ieşit pozitiv la o substanţă numită Roxadustat, într-o cantitate extrem de redusă, ceea ce este cel mai mare şoc din viaţa mea.

Pe parcursul carierei mele, ideea de a trişa nu mi-a venit niciodată în minte, este împotriva valorilor cu care am fost educată. În faţa unei situaţii atât de nedrepte, mă simt confuz şi sunt trădată. O să lupt până la capăt să demonstrez că nu am luat niciodată cu intenţie substanţe interzise şi am încredere că, mai devreme sau mai târziu, adevărul va ieşi la iveală.

Nu este vorba despre titluri sau despre bani, este vorba despre onoare şi povestea de dragoste pe care am dezvoltat-o cu tenisul în ultimii 25 de ani”, a scris Simona Halep.

„Și Sharapova și Serena Williams au fost prinse”

Într-o intervenție telefonică la Antena 3, Ilie Năstase i-a luat apărarea vedetei, dând și o informație bombă: și Sharapova și Serena Williams s-ar fi dopat. „Să așteptăm să vedem ce spune Simona și ce s-a întâmplat. Din ce știu eu și Sharapova și Serena William au fost prinse.

Sunt oameni din tenis care au spus asta. De ce nu s-a făcut vâlvă? Pentru că atunci s-ar fi terminat circuitul feminin întrucât nici un sponsor n-ar mai fi băgat bani. Pe vremea mea, singurul drog era atunci când te prindea cu un pahar cu vin în plus”, a explicat fostul mare sportiv al României. Ilie Năstase a îndemnat pe toată lumea să aștepte să vină mai multe informații.

Federația Română de Tenis nu a primit nicio comunicare despre Halep

Într-o intervenție televizată la Antena 3, domnul Cosac, președintele Federației Române de Tenis a spus că nu s-a primit nicio comunicare din partea US Open sau Federației Internaționale în legătură cu Simona Halep. El exclude categoric că sportiva a luat intenționat vreo substanță de dopaj. El a subliniat că, după cum a citit în comunicatul apărut în presă, perioada în care i s-a luat probele Simonei coincide cu divorțul său. „Probabil că atunci nu a mai fost foarte atentă la ce medicație ia. Să avem răbdare să vedem ce va fi mai departe”, a mai spus Cosac.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre