Cine nu l-a văzut trebuie neapărat să-l vadă, iar cine l-a văzut îl va revedea garantat. Este vorba de filmul de dragoste Jurnalul (The Notebook), apărut în anul 2004 și care îi are în rolurile principale pe Ryan Gosling și Rachel McAdams.
Filmul Jurnalul este o adaptare a romanului de succes scris de Nicholas Sparks, în care doi tineri îndrăgostiți se văd despărțiți din cauza războiului și diferențelor de clasă din anii ’40.
Puțini știu, însă, că Allie și Noah, personajele din film și din carte au existat și din realitate și au avut o poveste de dragoste impresionant de frumoasă. A fost prima carte publicată de scriitorul Nicholas Sparks, iar povestea este inspirată din realitate.
Filmul The Notebook, record de încasări
Filmul lansat în 2004 a fost un record de încasări, fiind ecranizarea adaptată după o carte cu cele mai mari încasări din istorie, de peste 115 milioane de dolari.
Allie și Noah s-au cunoscut în adolescență, s-au îndrăgostit, dar nu au putut fi împreună din cauza diferențelor sociale dintre ei. După ani și ani, cei doi veșnic îndrăgostiți se regăsesc și nu se mai despart nici măcar o clipă, până la moarte.
Filmul este plin de emoție, luați-vă un pachet mare de șervețele, pentru că se va lăsa cu lacrimi multe, dar este și amuzat și drăguț în același timp. De frumusețea actorilor nici nu mai vorbim!
Filmul The Notebook se poate găsi în grila Netflix și este ideal pentru o după-amiază dintr-o zi de weekend.
Cât de important este să ne uităm la filme de dragoste?
Psihologii spun că filmele de dragoste dezvoltă endorfine la nivelul creierului și este foarte indicat ca, din când în când, să ne uităm la câte o ecranizare siropoasă.
Psihoterapeutul Jonathan Alpert este de părere că vizionarea filmelor romantice ne scapă de hormonii de stres și le poate permite oamenilor să simtă o serie de emoții profunde. „Filmele triste ne permit, de asemenea, să ne confruntăm cu diferite sentimente, cum ar fi pierderea cuiva drag, eșecul sau inima frântă. Astfel de filme pot fi inspiratoare, deoarece urmărirea modului în care ceilalți se confruntă cu tristețea ne poate învăța cum să ne descurcăm și cum să depășim dificultățile”, a declarat psihoterapeutul.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook