Netflix, tot mai interesat de România. Urmează o aparție uluitoare a personajului istoric Vlad Țepeș

Netflix, tot mai interesat de România. Urmează o aparție uluitoare a personajului istoric Vlad Țepeș
Actorii români apar tot mai des în producțiile Netflix. După succesul înregistrat de Wednesday, în distribuția căruia au fost mai mulți actori români, un alt actor român este aclamat pentru prestația sa.

Daniel Nuță joacă în sezonul doi al serialului istoric „Rise of Empires: Ottoman”, care va avea premiera pe 29 decembrie pe Netflix. Acest sezon are în prim plan lupta dintre sultanul Mahomed al II-lea Cuceritorul și Vlad Țepeș, transmite TVMania.ro. Actorul român care a primit rolul lui Vlad Țepeș este încântat de cum au decurs filmările.

„Toate secvențele pe care le-am filmat au fost extraordinare. Scenariul e foarte bine scris, lucrul cu regizorul a fost o încântare, colegii niște minunați – majoritatea, imaginea – briliantă, echipa din spate – am rămas prieteni cu aproape toți, ne scriem, ne dăm mesaje cu cât de dor ne e de perioada aia. Cred că asta e rețeta unui serial mare, cu buget mare, pentru a ieși un produs foarte bun. Oamenii reprezintă, de fapt, rețeta. Ei, ca întreg, pot face un lucru simplu să fie sau să nu fie extraordinar”, a transmis Daniel Nuță.

Întrebat cum se înțelege cu Cem Yigit Uzümoglu, actorul turc care l-a interpretat pe Mahomed al II-lea în serial, românul a explicat că s-au împrietenit puternic. „Abia așteptăm să prindem un timp să ne vedem. Chiar dacă suntem la mii de kilometri distanță, ne-am promis să ne vedem de câte ori putem. Ne-am înțeles foarte bine, mergeam să mâncăm împreună, am mers la hammam după niște zile de filmare grele, povesteam foarte mult despre ce vrea Mehmed, ce vrea Vlad. De ce face ce face fiecare.

Ne contraziceam, fiecare lua apărarea personajului lui. Am încercat să creăm o conexiune frățească în afara platoului pentru a ne fi mai ușor pe set. Dovadă, există o secvență între noi doi la un moment dat foarte emoționantă, sper să ghiciți care e aceea”, a mai relatat Daniel Nuță pentru sursa citată.

Cine sunt ceilalți români din distribuția „Rise of Empires: Ottoman”

Daniel Nuță nu este singurul român din distribuție. În serial joacă și Radu Micu, care îl interpretează pe Dimitrie, mâna dreaptă a lui Vlad Țepeș. „Acum un an eram în Turcia împreună cu Daniel Nuţă din cauza lui Domnica Circiumaru. Acum dacă tot eram acolo, am repetat, am filmat și ne-am făcut prieteni pe viață! În decembrie ne vom reprezenta neamul în apriga luptă cu Mehmed!”, a scris și Radu Micu, într-o postare pe Facebook, despre serialul în care joacă.

Marcel Iureş este naratorul pentru versiunea în limba română, iar Charles Dance dublează versiunea originală, în engleză. Doi istorici români, Andrei Pogăciaș și Mihail Hasan, au fost de asemenea implicați în realizarea serialului, acesta fiind o docuserie care îmbină acțiunea cu intervenții ale unor experți.

Sursa foto: Instagram

Recomandarile noastre