Cele mai frumoase locuri din România, platou de filmare pentru un film ca la Hollywood

Cele mai frumoase locuri din România, platou de filmare pentru un film ca la Hollywood
Modelul hollywoodian din „Urzeala tronurilor” sau „Stăpânul inelelor” îi inspiră pe cineaștii români. Mai exact, regizorul Andrei Chiriac filmează în această perioadă trilogia „Egregora: Comoara pierdută”, un film de aventură și mister, despre comoara ascunsă a dacilor, lumi antice necunoscute, filosofii și religii de mult uitate.

Producția se filmează în unele dintre cele mai frumoase și emblematice locuri din România. Din distribuție fac parte deocamdată actori precum Maia Morgenstern, Gelu Nițu, Ștefan Velniciuc și Daniel Nuță, dar regizorul promite și alte surprize. Pentru a putea fi finalizat la standarde înalte, filmul are nevoie de o finanțare de aproximativ zece milioane de euro.

Filmările au început în 2018, iar în final vor fi 36 de episoade, împărțite în trei serii a câte 12. Cele mai frumoase locuri din România au devenit și devin platou de filmare.

Au fost turnate deja secvențe în locuri precum Munții Piatra Craiului, Cazanele Dunării, Sfinxul, Peștera Ialomicioara, Valea Obârșiei Lacul Bâlea. Regizorul Andrei Chiriac spune că va include în film toate locurile cu rezonanță din România, care oferă peisaje spectaculoase, precum Sarmizegetusa, Râșnov, Sighișoara, Mănăstirile din Moldova, Castelul Corvinilor, Brașov, București etc., astfel încât filmul să fie în același timp o veritabilă promovare a frumuseților României.


Andreea Bălan a plecat la munte. Imagini despre cum se distrează

De ce s-au apucat pompierii din Timiș să danseze după melodia Jerusalema Challenge


„România este un izvor nesecat de legende, basme și povești. Din păcate, în ultimele decenii, poveștile și basmele au fost neglijate aproape în totalitate, iar  generațiile tinere se orientează spre mituri, eroi și legende care aparțin altor culturi. Vedem din ce în ce mai des că filmele bazate pe legende precum Stăpânul Inelelor, Harry Potter, Războiul Stelelor sau Urzeala tronurilor etc., sunt foarte vizionate și apreciate de publicul român și m-am gândit că ar fi timpul să le oferim un film inspirat din legendele și miturile autohtone”, arată regizorul Andrei Chiriac.

Despre film

Egregora este călătoria a nouă orfani care pornesc într-o aventură spectaculoasă, cu scopul de a găsi comoara pierdută a regelui Decebal. Pe acest „drum” al provocărilor, copiii vor întâlni tot felul de personaje: mentori, inamici și șarlatani. Unul dintre personajele care va apărea în film va fi celebrul domnitor Vlad Țepeș. La finalul călătoriei, copiii vor înțelege viața, cu frumusețile și tristețile ei. Acțiunea este inspirată din istoria, miturile și legendele dacilor, transmise românilor peste generații.

Regizor celebru

Andrei Chiriac este un regizor care a fost inițiat în lumea filmului în România, în 1992, la școala de cascadorie a lui Szobi Cseh, având câteva apariții în filme românești. A studiat cursuri de regie, scenaristică și film în America, la Școala de Arte Vizuale din New York. S-a întors în România ca student străin pentru a se perfecționa în regie de film la UNATC. Viziunea lui cinematografică este foarte apropiată de cea hollywoodiană. Este cunoscut publicului pentru filmul „Istorii despre Vlad Voievod Drăculea” (2015).

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp