Simona Ionescu / Redactor Șef

A fost lansat un joc video controversat. Participanții pot fi Iisus Hristos și li se permite să lupte cu Satana

A fost lansat un joc video controversat. Participanții pot fi Iisus Hristos și li se permite să lupte cu Satana
Un joc video care a stârnit controverse a fost lansat de o companie poloneză. Acesta le permite participanților să se pună în rolul lui Iisus Hristos, inclusiv să se lupte cu Satana și să săvârșească miracole.

Prologul, care este un joc de sine stătător și servește drept teaser la versiunea completă a jocului ”I Am Jesus Christ”, a fost lansat pe data de 1 decembrie. Versiunea completă ar urma să fie publicată în al doilea trimestru al anului viitor.

„I Am Jesus Christ” urmărește viața Mântuitorului, de la naștere și până la crucificare.

În acest joc, participanții pot face minuni, interacționa cu apostolii și alte personaje biblice sau pot lupta cu Satana. Pe parcurs, jucătorii descoperă povestea lui Isus din perspectiva lui și vor putea să-i vindece pe cei bolnavi, să-i ajute pe cei nevoiași și să interacționeze cu peste 60 de personaje, inclusiv cu ucenicii lui Hristos.

Conformt dezvoltatorului, „I Am Jesus Christ” este inspirat de Noul Testament și a fost dezvoltat timp de trei ani.

Mulți cred că este blasfemie

Inițial, compania a anunțat  dezvoltarea jocului în anul 2019, iar vestea a iscat numeroase discuții. De atunci și până la debutul recent pe piață al unui prolog de sine stătător nu s-a mai vorbit despre acest proiect.

Prologul „I Am Jesus Christ” poate fi jucat timp de o oră și a fost bine primit de utilizatori. Unii l-au asemănat chiar cu Elder Scrolls: Oblivion, arată sursa citată. Deocamdată, recenziile de pe Steam sunt majoritatea pozitive. Câțiva gameri au criticat, însă, problemele tehnice și abaterile de la Biblie.

I Am Jesus Christ video game Credit: SimulaM

Mulți alți jucători au fost de părere că acest joc este o blasfemie, pentru că a te pune în pielea lui Iisus Hristos, chiar dacă în scopul de a învăța despre miracolele pe care El a fost capabil să le facă, este greșit. Alții însă alții au vorbit despre cât de minunat a fost să vezi miracolele lui Dumnezeu într-o formă media care poate fi jucată.

Cel mai probabil jocul final va fi finalizat în al doilea trimestru al anului 2023, a anunțat compania SimulaM.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre