Simona Ionescu / Redactor Șef

O nouă ipoteză despre moartea Mântuitorului. Triada letală care a dus la sfârșitul lui Iisus

O nouă ipoteză despre moartea Mântuitorului. Triada letală care a dus la sfârșitul lui Iisus
Moartea Mântuitorului a iscat teorii care de care mai senzaționale. Un medic american aduce o nouă ipoteză referitoare la decesul pe cruce al lui Iisus.

La mai bine de 2.000 de ani distanță, un medic din SUA este convins că a reușit să descifreze misterul morții lui Iisus.

„Când eram mic și mergeam la biserică, auzeam adesea că Iisus a murit de inimă rea„, a spus medicul Joseph Bergeron. În timp, și-a dat seama că este preocupat de acest lucru și a început să cerceteze. De asemenea, marea provocare a venit atunci când a fost invitat să vorbeasca în fața unor tineri creștini, studenți la medicină.

A ales un subiect care sa lege cele doua domenii de interes și astfel s-a gândit la moartea lui Iisus.

Sunt mai multe ipoteze care ar putea explica moartea Mântuitorului, este de părere Bergeron.

În prima variantă, medicul susține că decesul ar fi putut fi provocat de bătăile la care a fost supus Iisus. La acestea se adăugă stresul provocat de crucificare. Asta ar fi dus la formarea unui cheag de sânge pe unul din vasele plămânului. În acest fel s-ar fi produs decesul prin embolism pulmonar.

O altă variantă luată în discuție a fost aceea că Iisus a murit sufocat. El nu ar mai fi putut respira din cauza faptului că stătea atârnat.

În cea de-a treia variantă se vorbește despre o stare de șoc, fapt care i-a provocat moartea.

Toate aceste variante au fost emise în urma cercetărilor efectuate pe persoanele care au fost ucise prin tortură.

Trăia sau nu când a fost coborât de pe cruce?

În Evanghelia lui Ioan, apostolul spune că soldații romani au realizat că Iisus era mort în momentul în care L-au dat jos de pe cruce. Anumiți cercetători sunt de părere că Iisus trăia atunci când a fost coborât.

Medicul Bergeron face referire la o altă variantă privind cauza morții lui Iisus. Și anume că acesta ar fi murit în urma unei „triade letale”. Aceasta s-ar fi format din scăderea rapidă a temperaturii corpului, pierderea capacității de coagulare a sângelui și o aciditate anormală a sângelui, ce dă peste cap o serie de reacții biochimice.

Acesta este un „diagnostic” pus de medicii de gardă care primesc la secția de urgență astfel de cazuri, pentru care nu se mai poate face nimic.

 „Nici cele mai bune centre medicale din lume nu reușesc să controleze această cascadă letală de evenimente”, spune Bergeron.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre